maandag 4 november 2013

GS Stars wint "duel-der-sterren" van New Stars

Met een door blessures uitgedunde ploeg namen de basketballers van G.S.Stars het afgelopen weekend op tegen New Stars uit Nieuwegein. New Stars had twee punten meer dan G.S.Stars, dus bij winst zouden de ploegen op gelijke hoogte komen.

Na een spannende wedstrijd vorige week tegen Pluto, die in de laatste seconde pas werd beslist in het nadeel van de Elburgers, was een overwinning voor de Groenen hard nodig.

In de eerste minuten van de wedstrijd leek dat besef bij G.S.Stars ook echt aanwezig te zijn. De verdediging stond goed en de aanvalssystemen van de Elburgers leverden makkelijke scores op. Halverwege het eerste kwart bedroeg de voorsprong 6 punten. De Elburgers verloren echter de concentratie en New Stars pakte het initiatief. Door een 15-0 run was de stand na 10 minuten 19-10.

In het tweede kwart werd er door beide ploegen hard en goed verdedigd. Aanvallend waren de schotpercentages laag. G.S.Stars wist dit kwart een puntje in te lopen en bij rust was de stand 29-21.

Na de rust kwamen de Elburgers beter in hun spel. De verdedigende druk werd hoog gehouden, waardoor de thuisploeg slechte schoten kreeg. G.S.Stars domineerde de verdedigende rebound en kon daardoor rustig bouwen aan hun aanvallen. Eindelijk begonnen ook de schoten van de bezoekers te vallen en vooral spelverdeler Jeroen Doek bracht met zijn afstandsschoten meer schwung in de Elburger aanval. G.S.Stars wist dit kwart met 10-20 te winnen.

Door het goede derde kwart gingen de Elburgers het laatste kwart met een voorsprong van start bij een stand van 39-41. In tegenstelling tot vorige week gaf G.S.Stars deze week het initiatief niet meer uit handen. Steeds hielden ze een kleine voorsprong.
Toen center en topscorer Arnoud Drost bewust zijn laatste vrije -worp mistte, resteerde er voor de thuisploeg te weinig tijd om nog tot een laatste aanval te komen. De eindstand stond vast op 57-63.

Volgende week gaan de basketballers op bezoek bij BV Hoofddorp en verwacht coach Martin Kramer weer over een completere selectie te kunnen beschikken.