donderdag 21 november 2013

Voorbeschouwing bekerduel Warnsveldse Boys - Elburger SC

Op 23 augustus 1944 werd in het Gelderse plaatsje Warnsveld (gem. Zutphen) de hoogste temperatuur ooit gemeten in ons land: 38,6 °C.

Komende zaterdag is het een stuk frisser wanneer Elburger Sportclub tegen de plaatselijke voetbalclub Warnsveldse Boys in actie komt.
 

Het betreft hier een wedstrijd in de 2e ronde om de KNVB-districtsbeker die voor het komend weekend op het programma staat. Voor de tweede maal een uitwedstrijd voor de blauw-witten en ook weer een 4e klasser (nu bij de zondagamateurs).

Het leuke van dergelijke wedstrijden is dat men doorgaans onbekende tegenstanders treft. Warnsveldse Boys doet het momenteel erg goed in de competitie en staat met één punt achterstand op koploper TKA op de tweede plaats.

In de vorige ronde werd Keijenburgse Boys (eveneens een zondag 4e klasser) met 3-0 uitgeschakeld; Elburger Sportclub won met nipte cijfers (3-2) van s.v. Zalk.

De bijna 85-jarige vereniging (opgericht 29 juli 1929) heeft haar domicilie op het fraaie sportpark "´t Braamveld", waar het beschikt over drie velden, waarvan er twee bestaan uit kunstgras.

Na twee achtereenvolgende (competitie)nederlagen is deze bekerwedstrijd een goede gelegenheid voor de formatie van Henk Nieuwenhuis om het geschonden blazoen weer enigszins op te poetsen. De Elburgers zullen daarbij wel op pittige tegenstand moeten rekenen wil men eventueel overwinteren in deze bekercompetitie.

De wedstrijd in Warnsveld op het sportpark aan de Veldsebosweg nr. 30, die wordt geleid door scheidsrechter de heer P. van Koolwijk  uit Angeren, begint op een wat afwijkende aanvangstijd, namelijk 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten