zondag 17 november 2013

Tweede nederlaag op rij voor Elburger SC

Terwijl Lunteren in de voorgaande negen wedstrijden slechts evenzovele keren doeltreffend was geweest, wist de ploeg dit aantal in de thuiswedstrijd tegen Elburger Sportclub met bijna vijftig procent te verhogen. Was dit een verdienste van de weer in de 2e klasse teruggekeerde geel-zwarten of lag hier het zwakke optreden van de Elburgers aan ten grondslag?

Een vast staand feit is in ieder geval dat oefenmeester Henk Nieuwenhuis zich na de 4-2 nederlaag vooral de defensieve zwakheden van zijn ploeg onder een vergrootglas zal moeten leggen.

Niet voor de eerste keer dit seizoen kwamen de blauw-witten al vroeg in de wedstrijd op achterstand. De geslepen en balvaste ex-semiprof John Pater, die erg belangrijk is voor zijn team, strafte onvoldoende ingrijpen van de blauw-witte defensie doeltreffend af.

Toch namen de Elburgers hierna het heft steeds meer in handen en nadat men al enkele malen gevaarlijk voor het doel van sluitpost Ewart van der Steege was verschenen bracht Marco de Vries na ruim een half uur spelen de balans weer in evenwicht door van dichtbij doeltreffend uit te halen.

De meegereisde supporters hadden nog maar nauwelijks de voldoening van deze gelijkmaker verwerkt of de thuisclub stond al weer op voorsprong doordat Jelle Neumnann alle vrijheid kreeg om doelman Bjarn Onderstal van dichtbij te passeren.

De heilzame werking van de thee was bij de blauw-witten helaas na vijftien minuten al uitgewerkt, maar in die fase werd de Lunteren-defensie van alle kanten bestookt en leverde dan ook prompt het gewenste succes op. Nadat enkele kansen al onbenut waren gebleven kopte Wim de Vries, na een afgemeten voorzet van Joram Westerink, de bal snoeihard achter Van der Steege.

Nog sneller dan de tweede treffer van de thuisclub had Lunteren, nu nog geen minuut later, al een passend antwoord en bracht Neumann met z’n tweede treffer zijn ploeg opnieuw aan de leiding.

Deze tegenslag zijn de Elburgers niet meer te boven gekomen en terwijl de onzekerheid steeds meer in de ploeg sloop, schoot Gerwin Hoogendoorn zijn ploeg na zeventig minuten spelen definitief in veilige haven.