zondag 10 november 2013

OWIOS pakt eerste zege van het seizoen

OWIOS pakte zaterdag op sportpark Bovenmolen de eerste overwinning dit seizoen door met 2-0 te winnen van Sparta Enschede. Grote man bij OWIOS was jongeling Cornell Balk.
Hij scoorde beide doelpunten.

Na 90 minuten slaakte OWIOS een zucht van verlichting. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar de eerste overwinning voor OWIOS was een feit.
In de eerste 10 minuten maakte OWIOS het zichzelf lastig door twee keer de bal niet goed weg te werken. Maar de schoten van Sparta Enschede misten precisie. Daarentegen kreeg OWIOS via twee individuele acties van Cornell Balk kansen, maar het ene schot werd geblokt en de ander ging naast.

In de 15e minuut kwam OWIOS op voorsprong. Een mooie steekbal van Bennie Veldhoen viel tussen de verdediging en de keeper. Cornell Balk was eerder bij de bal dan keeper Berends en schoot de bal tergend langzaam tegen de touwen 1-0.
In de 21e minuut werd William van den Hul diep gestuurd en legde perfect breed op Bennie Veldhoen, maar Veldhoen kwam met zijn passen net niet goed uit om keeper Berends te verschalken. Vlak voor rust testte Sparta Enschede nog met een ziedend schot de vuisten van keeper Kuiper en ook de rebound werd gepakt door Kuiper.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen nog enkele kansen. Hierbij raakte Okan Altunbas van Sparta Enschede in de 60e minuut na een goede actie vanaf rechts de lat. 10 minuten voor tijd stond het nog steeds 1-0 en gingen bij velen de gedachten nog weer terug naar een week eerder.
In de 86e minuut hield iedereen bij OWIOS de adem in, want de rechtsbuiten van Sparta Enschede ging neer op randje 16. Scheidsrechter De Boer gebaarde doorspelen en iedereen kon weer opgelucht adem halen.

In de laatste minuut zette Arjan Boon goed door op rechts en schoof de bal in de voeten van Jurriaan van de Grift. Diens lage voorzet bereikte Cornell Balk bij de tweede paal. Met de rust van een routinier werd de bal aangenomen, de actie gemaakt om vervolgens de trekker over te halen: 2-0.

De drie punten bleven definitief op sportpark Bovenmolen. OWIOS heeft met deze overwinning weer aansluiting gevonden met de andere ploegen. Bovenal zal deze overwinning de ploeg een impuls geven aan het zelfvertrouwen.

Komende zaterdag speelt OWIOS uit in Vriezenveen tegen DOS’37 om 14.30 uur. Hopelijk kan OWIOS dan een vervolg geven aan deze eerste overwinning.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Spronk, Snoek, Veldkamp, Mensink, Van ’t Hul, Van Haagen (71. Van de Grift), Balk, Veldhoen, Van den Hul (82. Uitslag)