vrijdag 29 november 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 30 november



Komende zaterdag staan er boeiende wedstrijden op de rol.

In de 1e klasse D krijgt OWIOS bezoek van de nummer 2 van de ranglijst DFS uit Opheusden. In de 2e klasse G gaat de Elburger SC op bezoek bij VIOS uit Vaassen.
In de 3e klasse B staat de mooie derby VSCO’61-DSV’61 op het programma en een middenmoot-duel tussen de nummers 7 en 6 namelijk sv ’t Harde-Zwart-Wit’63.

Al met al een mooi programma, uiteraard te volgen via LOEsport.nl.

Vergeet ook niet om de Primera/LOEsport.nl-voetbalpoule in te vullen, hiermee maak je kans op een waardebon van de Primera.


OWIOS thuis tegen sv DFS

Zaterdag voetbalt OWIOS thuis tegen sv DFS uit Opheusden om 14.30 uur op sportpark ‘Bovenmolen’. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer W.D. Jansen.

Sv DFS is een bekende tegenstander van OWIOS. Afgelopen jaren kwamen beide ploegen elkaar tegen in de 2e klasse. Vorig seizoen werd DFS ongenaakbaar kampioen en OWIOS promoveerde zoals bekend via de na-competitie. De uitwedstrijd vorig seizoen eindigde zeer verdienstelijk in 0-0 en thuis moest OWIOS de overwinning laten aan DFS: 0-2. DFS heeft duidelijk de ambitie aangegeven om door te groeien richting de Hoofdklasse.

Deze ambitie krijgt dit seizoen aardig gestalte. Als promovendus staat DFS op een keurige 2e plaats als meest scorende ploeg. DFS heeft 6 keer gewonnen, 2 keer verloren en 2 keer gelijkgespeeld. 
Nadat DFS begin november gelijkgespeelde tegen Sparta Enschede en vervolgens verloor van DOS ’37, heeft DFS de smaak weer te pakken. De laatste competitiewedstrijd werd FC Horst met duidelijke cijfers verslagen: 6-1. Afgelopen dinsdag won DFS vrij eenvoudig de bekerwedstrijd tegen 5e-klasser Arnhemia met 9-0. Een geduchte tegenstander in deze klasse die de laatste wedstrijden met name in de 2e helft scoorde.

De entree in de 1e klasse voor OWIOS verloopt minder voorspoedig. OWIOS heeft in totaal 5 punten met 1 overwinning en twee gelijke spelen. In de voorlaatste competitiewedstrijd pakte OWIOS thuis haar eerste terechte overwinning tegen Sparta Enschede 2-0. Helaas kon OWIOS dit een week later geen vervolg geven en verloor met 5-1 van runner-up DOS’37.
 
Om resultaat te boeken tegen DFS zal OWIOS de mouwen moeten opstropen en als collectief moeten strijden voor elke bal. Voetbal blijft voetbal en door middel van het collectief zijn er mogelijkheden voor OWIOS.
 

Opnieuw uitwedstrijd voor Elburger SC  

Toen het bezit van een (zwart-wit) t.v. alleen nog maar was weggelegd voor goed bemiddelde landgenoten, stond de confrontatie tussen V(ooruitgang) I(s) O(ns) S(treven) V(aassen) en Elburger Sportclub al voor de eerste keer op de competitiekalender. Dat was in het seizoen 1960-1961 waarin beide ploegen debuteerden in de toenmalige 3e klasse.
Daarna was er tien jaar later slechts een éénmalige editie om vervolgens pas weer vanaf het seizoen 2005-2006 frequenter op het competitieprogramma te verschijnen.
 
A.s. zaterdag treffen de twee oude rivalen elkaar op de elfde competitiedag in Vaassen. Aan de laatste confrontatie in Elburg bewaart de formatie van Henk Nieuwenhuis geen al te beste herinneringen. Met één van de grootste nederlagen uit de geschiedenis (7-0 !) werd de ploeg afgedroogd. De return in Vaasssen kende een positievere uitslag: 2-2.

Voor zowel VIOS als Elburger Sportclub verloopt het seizoen tot nu toe wisselvallig.

Met veertien punten verzamelden de blauw-witten twee punten meer dan VIOS en staan op de 7e plaats; de thuisclub bivakkeert drie plaatsen lager. Voor het recente bekersuccesje tegen Warsnsveldse Boys (2-0) incasseerden de Elburgers twee nederlagen; VIOS ook, waarbij de flinke oorwassing in eigen huis tegen asv Dronten wel opmerkelijk was.

Voor de blauw-witten dus weer eens tijd om met een positief resultaat deze wedstrijd af te sluiten. Eenvoudig zal dat niet gaan, want VIOS is zeker thuis een lastig te bespelen tegenstander.

De wedstrijd op sportpark `De Kouwenaar` aan de Woestijnweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J.J.A. Visser.
 

Oude derby herleeft: VSCO’61 – DSV’61

Zaterdag spelen VSCO’61 en DSV’61 in een heuse derby op sportpark De Haere in Doornspijk tegen elkaar. Het duel begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter G.B.H. Klein Rot.

De derby tussen de beide verenigingen kende in het verleden een grote publieke belangstelling. Beide verenigingen werden in 1961 opgericht en beide verenigingen behoorden toen nog tot de gemeente Doornspijk. Het derbygevoel is vanaf de jaren tachtig wat verminderd doordat beide teams meestal op een ander niveau acteerden. Dit seizoen staat echter de derby weer prominent op het programma waardoor oude tijden herleven.

DSV’61 doet het momenteel goed in de derde klasse. Door de overwinning afgelopen zaterdag in het inhaalduel op SEH staat de formatie van hoofdtrainer Jan de Ruiter op de tweede plaats met 20 punten uit tien duels. Vier punten scheiden de Doornspijkers van koploper Hoevelaken.  Een mooie prestatie zeker in vergelijking met vorig seizoen toen de ploeg bivakkeerde in de middenmoot en uiteindelijk op de zesde plek eindigde.

VSCO’61 staat met 17 punten op de vijfde plaats. De Kanaries uit Oosterwolde kennen tot op heden een wisselvallig seizoen. Vaak is VSCO’61 voetballend wel de bovenliggende partij, maar om een wedstrijd te winnen komt er meer bij kijken. De laatste weken lijkt echter de weg omhoog te zijn ingeslagen en het is nu zaak om dit in de derby tegen DSV’61 te laten zien.

Een ding is wel duidelijk en dat is dat de derby bij de Doornspijkers zeker leeft. Direct na afloop van de wedstrijd vorige week tegen SEH was de derby onderwerp van gesprek. Hopelijk dat de derby ook zo leeft bij VSCO’61. DSV’61 kan bij winst heel goede zaken doen door in ieder geval VSCO’61 op zes punten te zetten en aansluiting te behouden bij de koploper.

Winst voor VSCO’61 betekent dat de mannen van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis op gelijke hoogte komen en  mee blijven doen in de top van de derde klasse.  In de verwachting dat beide teams voor de volle winst gaan belooft het een zeer boeiend duel te worden.
 

Voorbeschouwing sv ’t Harde – Zwart-Wit´63

Na een vrij weekend gaat ’t Harde weer proberen om de goede lijn van de laatste weken door te trekken. Dat moet zaterdag gebeuren tegen Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk.

Evenals ’t Harde degradeerde Zwart-Wit vorig seizoen uit de tweede klasse. Beide ploegen presteren tot nu toe wisselvallig, met allebei ook hetzelfde puntenaantal van veertien. Allebei middenmoters die gezien hun ambities hoger op de ranglijst willen staan. Zwart-Wit won twee weken geleden met 5-1 van Hulshorst en kan wat betreft de ontmoeting met vertrouwen tegemoet zien.

Voor ’t Harde is dit niet anders, want de eerste twee wedstrijden van de tweede periode werden allebei gewonnen. Daarmee is hopelijk de weg naar boven ingeslagen. De resterende drie wedstrijden voor de winterstop zullen grotendeels bepalend zijn voor de rest van het seizoen; verder aanhaken bij de bovenste plekken en meedoen om de tweede periodetitel of blijven hangen in de middenmoot.

Vorig seizoen won ’t Harde op eigen veld met 3-1 van Zwart-Wit. Als het spel van de laatste twee wedstrijden wordt voortgezet dan moet zo’n goed resultaat weer mogelijk zijn.
 
De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van den Beld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten