zaterdag 16 november 2013

Degelijke en vooral ruime winst voor VSCO'61 tegen Oene

In de thuiswedstrijd tegen Oene weet VSCO’61 een meer dan verdiende overwinning te boeken.
De 5-0 winst had gemakkelijk hoger kunnen uitvallen. Zeker in de eerste helft is VSCO’61 genadig voor de ploeg van trainer Bert Hendriks.

Binnen twee minuten ligt de 1-0 in het net. Uit een voorzet van Bert van ’t Hof scoort Rinse van der Velde zijn tiende doelpunt van het seizoen. Het duurt tot de 35e minuut voordat VSCO’61 de voorsprong vergroot. Hiervoor zijn er kansen genoeg, maar wordt niet gescoord. De goed spelende Stefan Bosch weet bij de eerste paal uit een corner van Bert van ‘t Hof de 2-0 binnen te koppen. Even later scoort Remco van ’t Hul op fraaie wijze de 3-0 op aangeven van Ruben Sleurink.

De tweede helft begint tumultueus. Eerst wordt een doelpunt van VSCO’61 afgekeurd en even later botsen Rinse van der Velde en een verdediger van Oene met de hoofden tegen elkaar en belandt de bal tegen de lat. Gelukkig voor beide spelers kunnen zij verder. In de 59e minuut scoort VSCO’61 opnieuw.

Een schitterende aanval gaat hieraan vooraf. Gerwin de Leeuw geeft van links voor, Remco van ’t Hul geeft in een keer door aan de diepgaande Bert van ’t Hof die hard de 4-0 binnenschiet.

Hierna wordt mede door enkele wisselingen in de ploeg de wedstrijd wat rommelig. Uiteindelijk weet de ingevallen Wesley Pater in de slotminuut in de korte hoek de 5-0 binnen te schieten. Door deze overwinning en het puntverlies van alle ploegen boven de Kanaries doet VSCO’61 goede zaken.

Maandagavond speelt het elftal tot 23 jaar thuis tegen Elburger SC. De wedstrijd op sportpark de Heughte begint om 19:30 uur.

Donderdagavond speelt VSCO’61 vriendschappelijk tegen Unicum. Deze wedstrijd begint eveneens om 19:30 uur.