zondag 3 november 2013

DSV'61 pakt de volle winst tegen Oene

Voor de objectieve toeschouwer was er veel te genieten op sportpark De Haere: 8 treffers, veel strijd, passie en kaarten. Wie van oogstrelende combinaties en subtiele driehoekjes houdt, kwam bedrogen uit.

Na 45 minuten waren er al zes treffers gevallen, gelijk verdeeld over beide ploegen. DSV kwam door Stefan bakker aan de leiding maar zij zag Oene binnen 15 minuten een 1 – 2 voorsprong nemen door een benutte directe vrije trap en een hard maar houdbaar schot. Oene kon maar kort van deze voorsprong genieten, want 3 minuten na de 1 – 2 viel de gelijkmaker door een kopbal van Lennart Juffer.

DSV kon deze stand ook niet lang vasthouden, want vrijwel direct daarna viel de 2 – 3 opnieuw uit een directe vrije trap. Opnieuw echter Stefan Bakker trok de stand nog voor de rust gelijk: 3 – 3.

De tweede helft kwam o.a. Alfred Hofmeijer beter uit de verf en hij was het ook die koppend (!) zijn ploeg op een 4 – 3 voorsprong bracht. Inmiddels waren Jan van Norel (geblesseerd) en Nick Fransman vervangen door Rik Berkhof en Gerrit Hoekert terwijl in de 80e minuut ook Van Essen geblesseerd het veld moest verlaten en plaats maakte voor Niels Visser.

Toen was het vijfde DSV-doelpunt ook gevallen: uit een assist van Alfred Hofmeijer scoorde Johan Westerink. De laatste tien minuten speelde DSV met tien man, omdat Rik Berkhof een overtreding met rood bekopen moest.

De overwinning kwam niet meer in gevaar en DSV klimt naar de derde plek. Volgende week opnieuw thuis, half drie tegen hekkensluiter SEH.