maandag 4 november 2013

EVV niet opgewassen tegen Orion

Zowel de Heren als de Dames van EVV traden zaterdag aan tegen Orion uit Doetinchem. Geen van de teams was bij machte om het de bezoekers moeilijk te maken. Alleen de dames wisten één set te winnen (1-4), de heren gingen kansloos onderuit met 0-4.

Vanaf de start van de wedstrijd was Orion aanvallend en blokkerend dominant. Aan Elburgse zijde wist alleen Robert van Esterik de Doetinchemse muur af en toe te slechten. De eigen blokkering daarentegen vormde geen groot obstakel voor poweraanvallers uit de Achterhoek.
Alleen in de vierde set kon EVV enigszins in het spoor blijven, maar ook die ging uiteindelijk ruim naar Orion (16-25, 10-25, 13-25, 19-25).

Ook de dames van EVV ontvingen Orion. Ondanks een voorsprong in de beginfase moest EVV de eerste set toch aan de gasten laten (18-25). In het tweede bedrijf knokte de jonge ploeg van trainer/coach Kay Bosscha zich naar setwinst (25-19).
Daarmee was de koek op voor de thuisploeg, want de beide laatste sets waren weer overtuigend voor Orion (15-25, 15-25).