zaterdag 30 november 2013

DSV '61 wint derby op karakter

In een wedstrijd met veel inzet, passie en vuurwerk is ook VSCO'61 er niet in geslaagd om van DSV'61 te winnen.
Sterker nog: de oranjehemden blijven door een 2 – 0 overwinning deze competitie thuis nog altijd zonder puntverlies.

Lees hieronder de wedstrijdverslagen vanuit de beide kampen.

DSV'61 wint derby van VSCO'61 op karakter

De derby kende veel strijd en daardoor veel blessurebehandelingen, maar nooit werd er over het randje gespeeld, mede door de goede leiding van scheidsrechter Klein Rot. Stefan Bakker kreeg wel geel en mist daardoor de volgende wedstrijd.

De beginfase was voor VSCO en DSV had mazzel dat in de 8e minuut een bal boven doelman Dekker op de lat uiteen spatte.

Datzelfde geluk had zij 5 minuten later ook: uit een houdbaar schot van Stefan Bakker beging doelman Schoonhoven een blunder door de bal tussen zijn benen door te laten glippen: 1 – 0.

VSCO probeerde van alles om DSV op de knieƫn te krijgen, maar het hechte Doornspijkse collectief gaf weinig kansen weg. Ook nadat Lennart Juffer in de 40e minuut vervangen moest worden door A-junior Gerrit Jan Haverkamp gaf de verdediging geen krimp en had Dekker het niet al te moeilijk.

In de tweede helft startte VSCO al vrij snel een alles – of – niets offensief, wat uiteindelijk dus niets zou worden. In de 63e minuut was de snelle Gerrit Hoekert zijn directe tegenstander te glad af en legde hij precies op tijd de bal breed naar Alfred Hofmeijer. Deze liet Schoonhoven voor de tweede keer de trieste gang naar het net maken.

DSV streed het laatste kwartier nog steeds voor elke bal en zodoende kwam VSCO nooit lekker in de wedstrijd. Verder dan opnieuw een bal op de lat en een buitenspelgoal kwam ze niet.

Volgende week een uitwedstrijd voor DSV: in Hattem wordt om half drie afgetrapt tegen Hatto Heim

Bron: DSV'61

VSCO’61 in echte derby onderuit

Het wil nog niet lukken voor VSCO’61 in uitwedstrijden. Opnieuw wordt een nederlaag geleden, de vierde op de rij, en wel tegen buurman DSV’61. Met name het ongelukkige verloop van de wedstrijd is debet aan deze nederlaag.

VSCO’61 begint sterk aan de wedstrijd en in de duels. In de 6e minuut levert dit bijna een voorsprong op. Uit een vrije trap van Remco van ’t Hul kopt Stefan Bosch tegen de lat. In de 12e minuut wordt een geheel ten onrechte vrije trap gegeven aan DSV’61. Stefan Bakker schiet te zacht in en de bal lijkt een prooi voor doelman JaapJan Schoonhoven. Hij verkijkt zich echter op de bal en laat de bal tussen handen en benen door glippen.

VSCO’61 is hierna enigszins van slag, maar blijft de beter spelende ploeg. DSV’61 beperkt zich tot het ontregelen van het spel van de Oosterwoldenaren waarin zij toch de hele wedstrijd in slagen. Na een halfuur spelen lijkt de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar in de scrimmage lukt het DSV’61 om het doel schoon te houden. Ook wuift scheidsrechter Klein Rot een overtreding op Gerwin de Leeuw binnen de zestien weg.

De tweede helft probeert VSCO’61 met verwoede pogingen de gelijkmaker te scoren. Het is echter DSV’61 dat in de 64e minuut in de omschakeling de 2-0 op het scorebord brengt. Gerrit Hoekert is de aangever en Alfred Hofmeijer de doelpuntenmaker. Nog meer aanleiding voor VSCO’61 om de aanval te kiezen en dichtbij een treffer zijn de Kanaries. Eerst kopt Rinse van der Velde tegen de lat en even later keurt scheidsrechter Klein Rot een doelpunt van Edward Hulleman af. Hieraan vooraf zou een overtreding zijn begaan door Van der Velde.

Het lukt VSCO’61 dus niet om deze burenstrijd in haar voordeel te beslissen ondanks de geleverde strijd. DSV’61 is vandaag de meest gelukkige geweest in het scoreverloop, maar op de overwinning van de Doornspijkers is niets af te dingen.

Bron: VSCO'61