zondag 3 november 2013

Elburger SC wint in een boeiend duel van asv Dronten

In een boeiende en meeslepende wedstrijd is Elburger Sportclub er
in geslaagd een uitstekende 4-2 overwinning te behalen in de uitwedstrijd tegen asv Dronten.

Het zag er overigens aanvankelijk niet naar uit dat de blauw-witten de vierde zege zouden bijschrijven.

De thuisclub ging zeer voortvarend van start waarbij de Elburger-afweer handen vol werk werd bezorgd door de behendige aanvallers. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleef de ploeg overeind, maar kon niet voorkomen dat Dronten na bijna een half uur spelen aan de leiding kwam.
Na een overtreding binnen de beruchte lijnen wees arbiter Zwiers onverbiddelijk naar de stip, waarna Jeroen van de Meer dit buitenkansje niet onbenut liet.

De Elburgers kwamen gaandeweg beter in de wedstrijd en de gelijkmakende treffer hing in de lucht.

Door een weliswaar eigen doelpunt van Dennis van Vuuren kwamen de blauw-witten binnen tien minuten na de hervatting inderdaad op gelijke hoogte, maar amper zestig tellen later stond Dronten al weer aan de goede kant van de score doordat Hassan Bai Kamara een fraaie aanval verzilverde.

In het verdere verloop van de tweede helft kregen de Elburgers steeds meer grip op de wedstrijd waarbij een belangrijke rol was weggelegd voor de na de rust in de ploeg gekomen Mark Land. Zijn gedrevenheid en goede spel inspireerden zijn medespelers die ook beter gingen functioneren en na uitstekend voorbereidend werk van diezelfde Land zorgde Remco Timmer na bijna tachtig minuten spelen voor de gelijkmaker.

Beide ploegen gingen hierna volop voor de overwinning waarbij, mede dankzij enkele moedige ingrepen en prima reddingen, doelman Bjarn Onderstal voorkwam dat de thuisclub niet opnieuw aan de leiding kwam.

De toeschouwers kwamen ogen en oren te kort in een duel dat nooit verveelde en een kleine tien minuten voor tijd kwam Elburger Sportclub op voorsprong.

Terwijl doelman Ricardo Telgen nog met zijn verdedigers stond te debatteren schoot Mark Land een toegekende vrije trap uiterst beheerst in de rechterbenedenhoek.

De groen-witten gaven zich nog niet gewonnen en bleven knokken voor een positief resultaat.

Echter na een fraaie en geslaagde actie van Marco de Vries kwam de bal in bezit van Robbert van Schie die met zijn `zwakke(re) rechter` vanaf zo´n twintig de bal onhoudbaar langs doelman Telgen schoot en de overwinning definitief veilig stelde.