zondag 17 november 2013

sv 't Harde boekt belangrijke zege tegen Hatto Heim

Dat beide teams vergaten om te scoren in het eerste half uur nam niet weg dat de amusementswaarde van de wedstrijd Hatto Heim – sv ‘t Harde hoog was.

De scoringskansen waren vooral voor s.v.’t Harde, maar het betere veldspel was voor de thuisploeg.

Dit wedstrijdbeeld veranderde eigenlijk een beetje toen Hatto Heim de voorsprong nam.

Na een enorme droge knal die op de lat eindigde en door iedereen van s.v.’t Harde werd nagekeken, was het alleen Niels van der Velde die er goed op anticipeerde en hij passeerde doelman Grootkarzijn op de juiste manier.

Hatto Heim leek op rozen te zitten echter tien minuten later kwam s.v.’t Harde op gelijke hoogte toen Henk Elskamp een corner vanaf links binnen kopte.

Na de rust had s.v.’t Harde veruit het betere van het spel maar vergat het continue om de gelijke stand om te zetten in een voorsprong.

Toch wisten de groen-witten uiteindelijk de 1-2 te scoren uit opnieuw een corner waarbij uitblinker Patrick van der Dragt de bal koppend achter de matig optredende doelman van Hatto Heim wist te leggen.

s.v. ’t Harde had gezien het verloop van de hele wedstrijd allang een ruimere voorsprong moeten nemen maar het zat vooral jongeling Matthijs Engeltjes niet mee als het om afronding gaat.

Neemt niet weg dat zijn fysieke inbreng op het middenveld, vooral in aanvallend opzicht, voor veel problemen zorgde bij de tegenpartij.

Drie punten in de pocket, maar wat misschien nog veel belangrijker is dat het team na twee winstpartijen weer meer zelfvertrouwen uitstraalt.