zondag 24 november 2013

KV Elburg boekt (nood)zakelijke overwinning

Zowel zakelijk als noodzakelijk, zo werd de overwinning van KV Elburg afgelopen zaterdag betiteld. Tegen V&V uit Garijp werd een verdiende overwinning geboekt door de formatie van Jan de Haard. Eindstand 9-15.

Zo vroeg in het zaalseizoen stond er bij de wedstrijd tegen V&V nogal wat op het spel. Beide teams hadden nog geen punten weten te behalen. Winst betekende dus meteen het verlaten van de onderste plaats. V&V (Vlug en Vaardig) uit Garijp is een onbekende tegenstander voor de Elburgers. Nog nooit eerder kwamen de teams elkaar in wedstrijdverband tegen.

De beginfase was van beide kanten onzeker. Het gevoel om niet te mogen verliezen overheerste. Pas na een kwartier kwam de score op gang maar veel werd er niet gescoord. Wel liet Elburg bij rust al zien (3-5) dat het de betere ploeg was.

Na rust liep Elburg gemakkelijk uit naar 5-12. Daarmee was het krachtsverschil niet aangetoond maar Elburg bleef moeilijk scoren. Pluspunt was wel weer dat bijna alle spelers scoorden. In de slotfase mocht V&V de stand nog een wat dragelijker aanzien geven.

Met de eindstand 9-15 gingen de punten verdiend mee naar Elburg.