zondag 17 november 2013

KV Elburg ongelukkig onderuit tegen Oerterp

Als alle ballen die weer uit de korf draaiden meegenomen konden worden had KV Elburg zaterdagavond de wedstrijd tegen Oerterp gewonnen.
De scheidsrechter telde echter alleen de echte doelpunten en daarom kwam Oerterp terecht als winnaar uit de strijd. Eindstand 17-22.

Elburg en Oerterp uit het gelijknamige Friese dorp Oerterp stonden jaren geleden al eens tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Zaterdagavond kwam Oerterp opnieuw naar Elburg. De teams speelden de tweede competitiewedstrijd van dit zaalseizoen. Beide teams hadden de eerste wedstrijd verloren en dan zijn de eerste punten belangrijk.

“Elburg zal deze zaalcompetitie hard moeten werken voor de punten” zei een toeschouwer na afloop. Het lijkt er inderdaad op dat de Elburgers geen gemakkelijk zaalseizoen tegemoet gaan.

Tegen Oerterp speelde Elburg niet slecht, scoorde over veel schijven maar miste ook veel ballen. Daar kwam dan nog bij dat veel zuivere ballen toch weer uit de korf draaiden.

Elburg begon sterk aan de wedstrijd en stond na vijf minuten al met 3-0 voor. Na een kwartier had Oerterp de score weer gelijk getrokken (5-5). De gasten namen daarna het initiatief over. Oerterp scoorde er lustig op los met een opmerkelijk hoog schotpercentage van achter de korf. De productie van Elburg stokte helemaal. Voor rust wist het team nog slechts één keer te scoren. Bij rust stond er dan ook een bijna niet te overbruggen achterstand op het scorebord (6-13).

Na rust pakte Elburg de zaken beter aan liep toch weer in op Oerterp. Op 12-16 was er weer enige hoop in de Elburger harten maar Oerterp gaf de wedstrijd niet uit handen en bleef goed mee scoren. Met de eindstand 17-22 gingen de punten verdiend mee naar Friesland. Elburg kan zich focussen op volgende week, de uitwedstrijd tegen V&V, een ploeg die ook nog geen punten heeft gepakt,