zondag 3 november 2013

VSCO'61 doet zichzelf tekort tegen Hulshorst (1-1)

Na de nederlaag vorige week tegen Hoevelaken liet VSCO’61 in de wedstrijd tegen Hulshorst zien dat het veel meer in haar mars heeft.
Helaas werd de beter spelende ploeg vandaag niet beloond. Dat is wel een belangrijke les die de ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis vandaag moet hebben geleerd.

Binnen vijf minuten krijgt VSCO61 de kans om de leiding te nemen in de wedstrijd. Een steekbal van Patrick Augustin op Bert van ’t Hof sterft in schoonheid door een verkeerde aanname. Even later kopt Rinse van der Velde naast uit een voorzet van Remco van ’t Hul. Even leek Hulshorst gevaarlijk te worden, maar uit een vrije trap van Neal Mountney kopt Marco de Vente over.

VSCO’61 de bovenliggende partij, maar tot kansen komt het niet. In de slotfase verandert dit echter. Uit een corner van Bert van ’t Hof scoort Rinse van der Velde beheerst met de binnenkant schoen. In de slotfase kopt Van der Velde nog op de lat en in de rebound wordt de inzet van Nick Koele van de lijn gehaald.

In de tweede helft zet VSCO’61 aan voor de tweede treffer. Kansen zijn er voor Bert van ’t Hof en Jan van ’t Oever. Een doelpunt van Rinse van der Velde wordt afgekeurd vanwege duwen in de zestien meter. In de 60e minuut krijgt Hulshorst de eerste serieuze kans, maar Berry Middelkoop schiet uit de draai over.

Twee minuten later scoort Hulshorst volledig tegen de verhouding in de 1-1. Balverlies op het middenveld leidt de 1-1 in van Berry Middelkoop. Hierna komt Hulshorst wat meer in de wedstrijd, maar in de slotfase is VSCO’61 het dichtst bij een overwinning.
Uit een vrije trap van Bert van ’t Hof kopt Rinse van der Velde in. De bal wordt uiteindelijk via een handsbal van de lijn gehaald, wat scheidsrechter Loman ontgaat door het woud van spelers voor hem.

Duur puntverlies voor VSCO’61 dat komende weken moet werken om de aansluiting met de top in de derde klasse te behouden.