zondag 24 november 2013

Basketballers G.S.Stars verliezen in IJmuiden

Afgelopen zaterdag speelden de Elburger basketballers tegen Akrides in IJmuiden.
G.S.Stars is hard op zoek naar overwinningen om zich uit de onderste regionen van de Landelijke Eerste Divisie te spelen.

Na flink wat blessureleed is de ploeg nu voor het eerst dit seizoen compleet. Het heeft echter nog wat tijd nodig om alle automatismen er weer in te krijgen. Dit bleek ook afgelopen weekend.

Aanvallend was het spel wel redelijk op orde. G.S.Stars zocht naar opties dicht bij de basket en werd hierbij veelvuldig foutief afgestopt. Resultaat waren 34 vrijeworpen, waarvan er 24 werden gescoord.
Verdedigend kregen de Elburgers echter geen grip op de spelers van Akrides. In de verdediging bleek ook duidelijk dat de ploeg uit Elburg last heeft gehad van de blessuregolf. Er zat weinig vertrouwen in de teamdefense en de rotaties waren niet goed.

Pas in het vierde kwart maakte G.S.Stars de nodige verdedigende stops en kon het wat terug doen. De achterstand was toen echter al te groot en na 40 minuten basketbal stond er een afgetekende 92-76 nederlaag op het bord.

Aanstaande zaterdag speelt G.S.Stars om 21:00 uur in Sporthal 't Huiken tegen koploper BV Groningen.