maandag 28 oktober 2013

Batfighters 1 opnieuw niet opgewassen tegen DTV’84

Batfighters 1 is de tweede competitiehelft vrijdag begonnen met een 9-1 nederlaag tegen koploper DTV’84 2.
De ploeg blijft desondanks op de derde plek staan.
Team 2 verloor in Kampen het duel om de koppositie, terwijl team 3 gelijkspeelde tegen Harderwijk.


Batfighters 1 verscheen in Dalfsen niet in de sterkste opstelling achter de tafel. René Vlieger moest ziek afzeggen, waardoor Gerard Tomassen uit team 2 inviel. Erik van de Haar speelde voor Arjen Koops, die verhinderd was.
Het werd een wedstrijd die wel leek op de ontmoeting eerder dit seizoen in Elburg, toen DTV met 3-7 won. Hans Hidding was opnieuw onverslaanbaar en dit keer won ook André Wennemars drie potten.
Het enige punt voor Batfighters werd uiteindelijk gepakt door Stefan Vlieger, die in de voorlaatste partij van de avond nauwelijks in de problemen kwam tegen Linsey Preuter.
Helemaal kansloos waren de Elburgers in de overige partijen niet, want Erik knokte zich tegen Linsey knap terug van een 2-0 achterstand. In de vijfde game wist hij zelfs twee matchpoints weg te werken, maar met 12-10 ging de partij toch naar DTV. Ook in het dubbelspel (Stefan en Erik) had team 1 kans op een zege, maar door een slechte start in de beslissende game ging de zege naar thuisduo Hans en Linsey.
Verder dan een 9-1 nederlaag kwam Batfighters 1 dus niet. Geen schande, want DTV steekt in de 1e klasse C ver boven de rest uit, getuige de twaalf punten voorsprong op nummer twee Vined. Ondanks de grote nederlaag staan de Elburgers nog wel derde, al is het verschil met Smash’70 nog maar één punt. Vrijdag komt hekkensluiter De Brug 3 op bezoek.

Batfighters 2 kwam dinsdag al in actie in Kampen. De ploeg stond vooraf maar één punt achter koploper Kampenion 6. Een rechtstreeks duel in de strijd om het kampioenschap dus, waarin de Elburgers nogal ongelukkig met 7-3 onderuit gingen. Van de vier partijen die in vijf games werden beslist, vielen er namelijk drie de kant van Kampenion op. Bovendien moest Gerrit Ruijter zijn laatste partij opgeven vanwege een knieblessure, terwijl hij de eerste twee potten had gewonnen. Hetty Kamphorst, die één punt pakte, verloor haar laatste partij met een klein verschil en ook Gerrit van de Poll had weinig geluk. Al met al was een gelijkspel dus wel mogelijk geweest.
Door de nederlaag lijkt Batfighters 2 te zijn afgehaakt in de titelstrijd in de 3e klasse E. Kampenion heeft nu namelijk vijf punten voorsprong en een beter onderling resultaat. Bovendien hebben Trias en Tafeltennis Zwolle team 2 nu ingehaald.

Batfighters 3 kende met tweemaal 7-3 en één keer 6-4 een prima eerste competitiehelft. De andere twee wedstrijden gingen met nipte cijfers verloren, en ook vrijdag waren de verschillen klein. Op bezoek bij Harderwijk 5 wisten de Elburgers een gelijkspel te behalen: 5-5. Mark Moorman won voor de tweede keer op rij al zijn partijen, waardoor hij inmiddels op 67 procent staat. Ook Gert-Jan van der Linde (twee punten) is bezig aan een goed seizoen. Heinz Klein wist in Harderwijk helaas geen potten te winnen.
Na zes duels staat team 3 in de 4e klasse D stevig op de derde plaats. Vrijdag krijgt het de kans om een plekje te stijgen tegen De Brug 13, dat drie punten voorsprong heeft.

Uitslagen
1e klasse C:        DTV’84 2 – Batfighters 1                             9-1
Score: Stefan Vlieger 1.

3e klasse E:        Kampenion 6 – Batfighters 2                       7-3
Scores: Gerrit Ruijter 2, Hetty Kamphorst 1.

4e klasse D:        Harderwijk 5 – Batfighters 3                       5-5
Scores: Mark Moorman 3, Gert-Jan van der Linde 2.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten