zaterdag 5 november 2011

VSCO’61 verliest van asv Dronten

Met als inzet de eerste plaats heeft VSCO’61 de uitwedstrijd tegen asv Dronten met 2-1 verloren. Door dit resultaat neemt asv Dronten op doelsaldo de eerste plaats over van VSCO’61.
VSCO’61 begint slecht aan de wedstrijd. Of het de spanning is, of de bruiloft van Sander Vis, of de tegenstander, maar binnen twee minuten krijgt Wesley de Klein al een grote kans en schiet voorlangs. In de 7e minuut is het wel raak uit een vrije trap van Hassan Bai Kamara kopt Pim Herrewijn van dichtbij de 1-0 in, waarbij de defensie er niet goed uitziet.
Martijn Pluim ziet even later een fraai doelpunt voor VSCO’61 afgekeurd, omdat hieraan een handsbal voorafgaat, wat twijfelachtig is. In de 16e minuut speelt Bert van ’t Hof op rechts zich knap vrij en zijn voorzet wordt binnengekopt door Wim de Vries wat de 1-1 betekent. Asv Dronten krijgt hierna enkele goede mogelijkheden via Wilko Braam en Hassan Bai Kamara, maar gescoord wordt er niet. Bert van ’t Hof laat aan de andere kant een prachtig schot los van grote afstand die net naast het doel gaat. VSCO’61 mag de meest gelukkige zijn met de 1-1 ruststand.
De tweede helft begint VSCO’61 beter aan de wedstrijd en is enkele malen dreigend via Martijn Pluim. Het toptreffen wordt meer een voetbalgevecht wat wel spanning oplevert, maar geen goed voetbal.  Doelman Arjan ten Klooster redt hierna op een kopbal van Rik de Boer.  In de 73e minuut scoort asv Dronten  de 2-1, maar ogenschijnlijk vanuit buitenspelpositie.
VSCO’61 krijgt hierna enkele grote kansen om gelijk te maken, maar Gerwin de Leeuw schiet te gehaast in. In de slotfase wordt tweemaal een bal van de lijn gehaald door asv Dronten, zodat de polderbewoners uiteindelijk de overwinning behalen. Over het geheel van de wedstrijd genomen een terechte overwinning voor asv Dronten wat de competitie in ieder geval volop spannend houdt.