zondag 20 november 2011

Bossini G.S.Stars pakt tweede overwinning op rij

Dankzij een uitstekend laatste kwart heeft Bossini G.S.Stars haar tweede overwinning van het seizoen behaald. Afgelopen vrijdagavond was Wildcats de tegenstander. De ploeg uit Nijmegen degradeerde vorig seizoen uit de Promotiedivisie en heeft moeite om dit seizoen haar draai te vinden. De Elburgers pakten vorige week eindelijk de eerste competitiezege van dit seizoen en dat smaakte naar meer.

Bossini G.S.Stars kon sinds lange tijd weer over een compleet fitte selectie beschikken. Ook Alex Tuinfort, die afgelopen week vader werd, was weer inzetbaar.

Wildcats pakte bij de start van het eerste kwart direct het initiatief. Bossini G.S.Stars had moeite de verdedigingsrebound te pakken en gaf de bezoekers daarmee veel tweede kansen. Vooral Wildcats-speler Bronsema profiteerde daarvan. Aan het eind van het eerste kwart maakten de Elburgers onder aanvoering van Ruben Grootkarzijn de achterstand weer ongedaan. Tussenstand na 1 kwart: 19-19.

Het tweede kwart ging gelijk op tot 33-33. Twee driepunters van Michel van Houten brachten de Elburgers op een 42-35 voorsprong. Doordat de thuisploeg een aantal keer mistte vanaf de vrije worplijn kon Wildcats zich weer terugknokken in de wedstrijd. Na twee kwarten was de wedstrijd bij een stand van 42-42 nog helemaal open.

In het derde kwart maakte Alex Tuinfort zijn rentree en opende de score voor Bossini G.S.Stars. Een aantal sterke scores van Wildcat Van Kesteren bracht Wilcats echter op een voorsprong 47-53. Deze achterstand wisten de Elburgers dit kwart niet meer goed te maken.

Het vierde kwart opende Joachim van de Weg voor de Elburgers met een driepunter. Wildcats gaf geen kik en bouwde haar voorsprong zelfs verder uit naar 64-76. Routiniers Joachim van de Weg en Michel van Houten stookten het Elburgs vuurtje nog een keer op en namen de ploeg op sleeptouw. Ook het thuis publiek gaf nog een keer vol gas. Door een fanatieke verdediging werden de bezoekers van het scoren gehouden en alle rebounds waren voor de Groenen. De aanval werd goed uitgespeeld en driepunters van Jeroen Doek en Ronald van de Weg brachten de Elburgers bij 78-76 op voorsprong. Bossini G.S.Stars bleef druk zetten en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Toen ook nog een noodschot van Ronald van de Weg in het schotkloksignaal er invloog, ontplofte 't Huiken en was de buit binnen. Eindstand 84-76.

Scores Bossini G.S.Stars:Michel van Houten 20 punten, Ronald van de Weg 15 punten, Ruben Grootkarzijn 13 punten, Joachim van de Weg 9 punten, Jeroen Doek 8 punten, Dimitri Braakman 8 punten, Arnoud Drost 5 punten, Joost Streefkerk 4 punten, Alex Tuinfort 2 punten