zondag 13 november 2011

KV Elburg niet opgewassen tegen Dindoa

Op zaterdag 12 november is de zaalcompetitie voor de korfballers van start gegaan.

KV Elburg speelt ook het komende zaalseizoen weer al haar thuiswedstrijden in sporthal ’t Huiken.

Elburg 1 en 2 speelden een aantal oefenwedstrijden ter voorbereiding op de zaalcompetitie. Remco Jacobs, trainer/coach van Elburg, heeft zijn eerste selectie op twee plaatsen gewijzigd. Het basisteam bestaat uit: (heren) Jim van der Linden, Kees Magre, Rutger Bruinink, Benjamin Tijdeman en (dames): Melanie Kalverda, Karin Jacobs, Liset van der Linde en Nynke de Haan.

Elburg 1 begon met een uitwedstrijd tegen Dindoa uit Ermelo. Na een moeilijk seizoen op het veld maakte Elburg een nieuwe start en dat was aan het spel ook te zien.

“Hard werken” was het motto vooraf en dat deed de ploeg dan ook. Vooral de eerste helft speelden de Elburgers goed tegen een sterk en gemotiveerd Dindoa. Het spel was snel en gevarieerd en de ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Bij rust was de stand 7-6.

Na rust ging Dindoa op de zelfde voet verder. Elburg ging wat meer zoeken en de snelle combinaties lukten minder. Dindoa sloeg een gaatje van vier doelpunten (14-10) maar Elburg gaf zich niet zo snel gewonnen. Het team vocht zich terug in de wedstrijd (15-14) maar het slot was voor Dindoa. In de laatste minuten scoorde Dindoa nog een paar keer en won met 17-15. Ondanks het verlies kan Elburg met een goed gevoel op deze wedstrijd terug kijken.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 6; Jim van der Linden 3; Rutger Bruinink 3; Karin Jacobs 2; Benjamin Tijdeman 1.

Zaterdag 19 november speelt Elburg de thuiswedstrijd tegen Top, aanvang 20.45 uur in ’t Huiken.