zondag 27 november 2011

Elburger basketballers lijden onnodige nederlaag

Na twee overwinningen op rij tegen respectievelijk CobraNova en Wildcats verloor Bossini G.S.Stars afgelopen vrijdag in eigen huis van Almere Pioneers.

Vooraf was duidelijk dat Almere een tegenstander van formaat zou zijn. Het is een complete ploeg met individueel goede spelers. Zij zijn sterk inside met grote mannen Jilesen en Morris en hebben veel aanvallende dreiging met hun nummer 8 Komduur.

In de beginfase van de wedstrijd hadden de Elburgers met name moeite om de snelle fast breaks van de de bezoekers tegen te houden. Almere liep vlot uit naar een 2-8 voorsprong. Coach Martin Kramer zette zijn team in een vroege time-out op scherp en onder leiding van de sterk spelende Alex Tuinfort kwam Bossini G.S.Stars weer langszij.

Het tweede en het derde kwart speelden de ploeg mooi snel en attractief basketbal. Het scoreverloop ging gelijk op en het vierde kwart ging van start met een gelijke stand van 51-51.

In het vierde kwart pakte Almere Pioneers het initiatief. Pioneers speler Morris pakte veel aanvallende rebounds en scoorde veel tweede kansen. Bossini G.S.Stars schakelde bij een achterstand van 58-65 echter weer een tandje bij en kwam bij een stand van 66-66 weer op gelijke hoogte.

In de eindfase had de thuisploeg helaas twee keer slordig balverlies en verzuimde het goede scoringskansen te verzilveren. Aan de andere kant schoot Almere zich met een knappe driepunter op voorsprong en liep door het benutten van de vrije worpen in de laatste minuut uit naar een eindstand van 68-76.

Met uitzondering van de laatste 3 minuten speelde Bossini G.S.Stars een goede wedstrijd. Op 10 december spelen ze hun volgende wedstrijd in Almelo tegen hekkensluiter in de Eerste Divisie Uitsmijters.