zondag 20 november 2011

SDV BARNEVELD TE STERK VOOR ESC

Dat Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen het sterke SDV Barneveld in feite aan een kansloze missie begon, moet  de meest  optimistische  blauw-wit supporter vooraf wel hebben begrepen.

Voor de rode lantaarndrager was het eigenlijk binnen vijf minuten al over en uit toen de gasten al op een 1-0 voorsprong stonden.  Uit een hoekschop  vanaf de rechtervleugel  kopte  Koen Faber   de bal fraai binnen, waarbij de communicatie  tussen doelman Frans Koornberg en één van zijn verdedigers niet helemaal vlekkeloos verliep.  Even leek het er op dat de thuisclub hetzelfde zou overkomen als d´Olde Veste vorig week, die toen een half dozijn treffers om de oren kreeg; zover kwam het gelukkig nu niet.

Zonder dat  er ook maar één moment dreiging ontstond voor het doel van Jeroen van Binsbergen dicteerde de formatie van  Dick Schreurder de wedstrijd.  Het duurde echter nog tot vijf minuten voor rust voordat de titelkandidaat de score verdubbelde.  Opnieuw was het Faber die na een soepel lopende aanval de bal achter  Koornberg kopte.

In de tweede helft deden de Elburgers weliswaar wat meer van zich spreken, maar echte kansen deden zich zelden voor.  Die kwamen er wel voor de Barnevelders maar dankzij Koornberg en slordigheden van de aanvallers  bleef de nederlaag tot  2-0 beperkt.