zondag 20 november 2011

Winst sv 't Harde derby

Na de domper tegen OWIOS heeft sv ’t Harde een week later al weer de mogelijkheid zich te revancheren in een derby. VSCO kwam erg sterk uit de startblokken. Sv ’t Harde werd op alle linies onder druk gezet en had het hier zichtbaar moeilijk mee.

Het hobbelige veld in Oosterwolde was moeilijk bespeelbaar, waardoor goed combinatiespel voor beide teams een lastige opgave werd.  Hierdoor werd het een fysieke strijd waarbij het winnen van de tweede bal erg belangrijk is.

De enige kans voor de groen-witten viel in de 35e minuut. Een dieptepass van de sterk spelende Rico Leusink bereikte spits van Egteren. Oog in oog met keeper ten Klooster wist van Egteren niet tot scoren te komen. De grootste kansen van de eerste helft viel een minuut voor het rustsignaal. Na een snelle aanval van VSCO raakte Wim de Vries met een fraaie kopbal de knie van keeper van de Wijk.
In de tweede helft kroop ’t Harde iets meer uit haar schulp. Vooral de defensie van de Hardenezen stond vandaag als een blok. Behoudens een klein aantal mogelijkheden heeft het weinig weggeven. Echter kon het aanvallend geen vuist maken tegen de ‘kanaries’.

Tegen het einde van de wedstrijd ontstond er veel ruimte op het middenveld, doordat VSCO volledig voor de winst speelde. Dit werd door ’t Harde goed bespeeld. Vlak voor tijd werd de bal onderschept op het middenveld. Met snelle kantwissel wist Arnoud Kamerbeek de volledig vrijstaande Henk Elskamp te bereiken, deze rondde dit buitenkansje op keurige wijze af (0-1).