zaterdag 5 november 2011

Elburger sc niet verder dan 1-1

Misschien speelde Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen WVF uit Zwolle (Westenholte) tot nu toe wel één van de betere wedstrijden van dit seizoen, maar de kroon op het werk bleef uit.

De wedstrijd eindigde in een voor de Elburgers engiszins teleurstellend gelijkspel: 1-1. Het werd in de beginfase al spoedig duidelijk dat WVF over wat meer voetballend vermogen beschikte en elkaar ook beter wist te vinden. De strijdlust en de opofferingsgezindheid bij de Elburgers was echter voorbeeldig te noemen.

Foto: Eddy Bossenbroek - www.nwvfoto.nl

De ploeg van Jan Jaap Kooistra was wel wat meer aan de bal maar de Zwolse defensie moest bij tegenstoten van de blauw-witten alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Dat gebeurde echter na een klein half uur wel toen de goed ingelopen Mitchel Kalverda na een uitsekende pass van Bert Jan Kragt doelman Mike te Wiele het nakijken gaf. Niet veel later kwamen de gasten zelfs goed weg toen één der verdedigers de bal via de lat nog maar net tot hoekschop wist te verwerken.

In de tweede helft ging WVF, zoals verwacht, op zoek naar de gelijkmaker maar de zich goed werende blauw-witte defensie, waarin Raoul Jessurun zich onderscheidde, bleef vooralsnog goed overeind.
Een tweede Elburger en misschien wel bevrijdende treffer lag op de schoen van Robbert van Schie, maar zijn schot trof de paal.

Met het inbrengen van Bjorn Rellum en Iury da Silva doken de gasten vervolgens steeds gevaarlijker op voor het doel van Frans Koornberg, die tenslotte toch nog moest zwichten.

Uit een hoeschop nam Relling de bal ineens op zijn schoen en doordat zijn schot ook nog van richting veranderde was de sterke Elburger-sluitpost vervolgens kansloos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten