zondag 20 november 2011

Gelijkspel houdt Batfighters 1 aan kop

Met veel moeite heeft Batfighters 1 er vrijdag een gelijkspel uitgesleept tegen concurrent Vined: 5-5. De Elburgers begonnen net als tijdens de heenwedstrijd in Heerde slecht, maar na het dubbelspel herstelde team 1 zich goed.Vanwege een rugblessure bij Arjen Koops kon Batfighters 1 niet in de gebruikelijke opstelling spelen. Jeroen Bokhorst, die donderdag ook al met team 2 in actie kwam, kon gelukkig invallen. Bij Vined speelden René Obdeijn, Eric van Leeuwen en André Smit.

De eerste wedstrijd van de avond speelde Stefan Vlieger tegen Obdeijn, die de eerste game overtuigend met 5-11 won. De tweede game was spannender, maar met 10-12 ging ook die naar Vined. Nadat Stefan de derde game eenvoudig met 11-3 won, kreeg hij in de vierde game de kans om er 2-2 van te maken. Een beslissende game was echter niet nodig, want Obdeijn pakte de partij met 12-14.

René Vlieger kon vervolgens geen moment in zijn spel komen tegen de sterk spelende Eric van Leeuwen: 0-2. Jeroen deed daarna iets terug door André Smit opzij te zetten, waarna het tijd was voor het dubbelspel. Stefan en René waren dit seizoen nog ongeslagen, maar het duo Obdeijn/Van Leeuwen bleek veel te sterk. Tussenstand: 1-3.

Net als bij de vorige heenwedstrijd bleek achteraf gezien de partij na het dubbelspel cruciaal te zijn. In Heerde was het Stefan die Richard Hulsman versloeg met 11-9 in de vijfde game, nu deed René hetzelfde tegen Obdeijn. Na een 2-0 achterstand wist René zich te herstellen en de partij toch nog te winnen. Obdeijn verloor daardoor zijn tweede partij van dit seizoen, voor de tweede keer dus tegen René. Vervolgens pakten Stefan en René allebei een punt tegen Smit, terwijl Jeroen zijn meerdere moest erkennen in Van Leeuwen en Obdeijn. Bij een 4-5 achterstand ging de laatste partij dus tussen Stefan en Van Leeuwen. Met een zege in vier games kon Stefan de eindstand op 5-5 bepalen.

Door de remise blijft het verschil tussen Batfighters en Vined in de 2e klasse F vier punten. Het onderlinge resultaat is ook in het voordeel van de Elburgers. Team 1 speelt vrijdag uit tegen Harderwijk, terwijl op de laatste speeldag hekkensluiter Emmeloord op bezoek komt. Vined moet het nog opnemen tegen Smash’70 6 (uit) en Wezep 2 (thuis).

Naast team 1 kwamen ook Batfighters 3 en Batfighters 4 vrijdag in actie. Team 3 kon tegen koploper Wezep 3 geen punt maken: 0-10. Met nog twee duels te gaan lijkt degradatie uit de 3e klasse daardoor niet meer te voorkomen. Voor team 4, dat met 2-8 van Vined 2 verloor, wordt het ook een lastig verhaal. De laatste twee wedstrijden tegen beide concurrenten (Wijhe 3 en Wezep 4) moeten allebei gewonnen worden.

Batfighters 2 kwam donderdag al in actie. Door een 6-4 zege op Smash’70 9 blijft team 2 op de tweede plek staan in de 3e klasse N. De punten werden binnengehaald door Gerrit Ruyter (drie), Jeroen Bokhorst (twee) en Ayad Haba (één).

Voor meer uitslagen, statistieken en informatie over de vereniging, kijk op
http://www.batfighters.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten