zondag 13 november 2011

Basketballers Bossini G.S.Stars hebben de eerste punten binnen

Zaterdagavond 12 november speelde Bossini G.S.Stars haar zesde wedstrijd in de competitie. De tegenstander was CobraNova uit Voorburg. Een aantal keren waren de Elburgers al dichtbij de overwinning, maar telkens redde Bossini G.S.Stars het net niet. Hierdoor stond de ploeg samen met Uitsmijters uit Almelo op de laatste plaats in de Eerste Divisie. CobraNova is nieuw in de Eerste Divisie en wist al wel twee wedstrijden te winnen. Toch roken de Elburgers kansen.

Bossini G.S.Stars begon de wedstrijd in een zone-verdediging. Hierdoor werden de technisch goede en snelle buitenspelers van Voorburg uit hun normale spel gehouden. Bossini G.S.Stars wist moeilijke schoten af te dwingen, maar had moeite om de rebound te pakken. Hierdoor kreeg CobraNova toch veel tweede kansen en makkelijke scores. Aanvallend kreeg Elburg voldoende kansen, maar vergat deze te verzilveren. In de eerste helft liep CobraNova dan ook uit naar een voorsprong van 37-25.

In het derde kwart nam routinier Michel van Houten zijn ploeg op sleeptouw en schakelde Bossini G.S.Stars een tandje bij. De press-verdediging van CobraNova werd makkelijk uitgespeeld en de Elburgers kregen een aantal eenvoudige scores.

Het laatste kwart begon met een tussenstand van 46-43 in het voordeel van de thuisploeg. De bezoekers hadden echter het momentum en roken de winst.

Ronald van de Weg maakte drie knappe scores op rij en schoot de Elburgers voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. CobraNova gaf zich echter niet makkelijk gewonnen en liep weer uit naar 8 punten. Bossini G.S.Stars coach Martin Kramer nam direct een time-out om zijn ploeg weer op het juiste spoor te zetten. Scores van Dimitri Braakman en Jeroen Doek brachten de ploeg vervolgens weer naast CobraNova met nog 3 minuten te spelen. Man of the Match Ruben Grootkarzijn maakte het karwei in de slotminuten vakkundig af met 3 op 4 vrije worpen en een prachtige driepunter. Eindstand 65-70.

Scores Bossini G.S.Stars:
Dimitri Braakman 13 punten, Michel van Houten 12 punten, Ruben Grootkarzijn 9 punten, Ronald van de Weg 9 punten, Jeroen Doek 8 punten, Joost Streefkerk 5 punten, Arnoud Drost 5 punten, Joachim van de Weg 5 punten, Roel Kramer 4 punten.

Aanstaande vrijdag 18 november speelt Bossini G.S.Stars haar volgende wedstrijd om 2100 uur in Sporthal 't Huiken.