zaterdag 26 november 2011

Eindelijk winstpunten voor KV Elburg

KV Elburg heeft haar eerste punten gepakt in dit zaalseizoen. In een meer spannend dan fraaie wedstrijd won de formatie van Remco Jacobs met 11-13 van Regio Vaassen.

Na twee wedstrijden is op de ranglijst van de 1e klas D al te zien welke teams strijden om de bovenste plaatsen en welke teams zullen gaan strijden om degradatie te ontlopen. Elburg en Regio horen bij de laatste groep. Daarom was deze wedstrijd al zo vroeg in het seizoen een hele belangrijke voor beide teams. Elburg had nog geen punten, Regio kon tot nu toe één punt bijschrijven.

Elburg en Regio maakten er een spannende wedstrijd van. Korfballend was het niet al te best en ook de doelpunten waren schaars. Er werd door beide teams echter hard gewerkt, met aanvallend een iets beter Regio die dat echter niet in doelpunten kon uitdrukken.

In de eerste helft ging de score gelijk op, met dank aan Kees Magre. De Elburger schutter scoorde maar liefst vijf van de zeven doelpunten in de eerste helft. Hij had daarbij een onwaarschijnlijk hoog schotpercentage. Elburg was wel de iets completere ploeg en ging met een terechte kleine voorsprong (6-7) de rust in.

Na rust twee gelijkwaardige teams die streden voor wat ze waard waren. Met nog toen minuten op de klok was het 10-10 en zo brak er een spannende slotfase aan. Elburg had echter de langste adem en had het geluk dat Regio op haar beurt de kansen niet benutte. Een echt degradatieduel waarin de twee punten heel belangrijk waren. En die twee punten nam Elburg graag mee naar huis.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 7;Rutger Bruinink 3; Karin Jacobs 1; Benjamin Tijdeman 1; Melanie Kalverda 1.

Volgende week zaterdag speelt Elburg de thuiswedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken, aanvang 19.35 uur in sporthal ’t Huiken.