zaterdag 12 november 2011

ELBURGER SPORTCLUB VERLIEST MET 3-0 VAN DOS ´37

Amper 120 tellen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Constant Onstenk  uit Wageningen liep Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen DOS ´37 te Vriezenveen  al achter de feiten aan.

Uit een goed lopende aanval over de linkervleugel leek doelman Frans Koornberg de kopbal die volgde tot hoekschop te  verwerken, maar via de binnenkant van de paal verdween het speeltuig alsnog in het doel. De wedstrijd zou  tenslotte eindigen in een 3-0 overwinning voor de thuisclub. Een stand die al bij de rust was bereikt.

Hoewel het fysiek en collectief sterke DOS na de vroege openingstreffer  het heft overwegend in handen had, verschenen de blauw-witten toch ook met de regelmaat van de klok voor het doel van de pas achttienjarige doelman Patrick Nietert. Zo had  Remco Timmer pech toen een leep ingeschoten bal via de lat overging. In een periode waarin de Elburgers behoorlijk onder druk stonden was het opnieuw Pikkemaat die de voorsprong verdubbelde. Door geklungel in de Elburger-defensie bracht dezelfde speler vlak voor rust zijn ploeg zelfs  in een zetel en scoorde daarmee tevens een onvervalste hattrick.

Ondanks enkele wissels probeerde de hekkensluiter in de tweede helft de bakens nog wel te verzetten maar bij de te doorzichtige aanvallen behoefde de jonge DOS-sluitpost nauwelijks in actie te komen.

De thuisclub daarentegen was dichterbij een vierde treffer, maar doelman Koornberg behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag