maandag 7 november 2011

EVV H1 verslaat ARVEVO

Afgelopen zaterdag moest het 1e heren team aantreden tegen ARVEVO uit Arnhem. Dat dit een zware wedstrijd zou worden stond van te voren al vast. ARVEVO speelt mee voor de koppositie, terwijl EVV er alles aan moet doen om niet helemaal onderaan de ranglijst te komen.

Mede door verschillende blessures en de slechte prestatie tegen SDS van vorige week had de coach een andere opstelling bedacht, welke de mannen ten uitvoer moesten brengen zonder daar op getraind te hebben! Dit was terug te zien aan het begin van de 1e set, die aan de zijde van EVV een beetje rommelig en zoekende verliep. Toch wisten de heren aardig in het spoor van ARVEVO te blijven. Onder luid gejuich vanaf de tribune wisten we de gehele set bij te blijven, maar daar bleef het dan ook bij; de set ging met 22-25 verloren.

De 1e set mocht dan verloren zijn, EVV had wel een visite kaartje afgegeven en tegenstanders hadden door dat ze het deze zaterdag niet cadeau zouden krijgen! Het was weer 0-0 en de 2e set kon beginnen. Ook deze set ging geheel gelijk op. Zo kwam EVV een puntje voor om even later ARVEVO weer langs zij te zien komen. Dit ging de gehele set zo door, maar aan het eind bleken de mannen uit Arnhem toch over de langste adem te bezitten en wonnen dus ook de 2e set met 23-25.

Met 2 sets achter verwacht je dat het moraal van de ploeg wat wegzakt, toch was dit niet het geval en het enthousiasme en de werklust was niet te remmen bij de heren uit Elburg! Ze gingen met nog meer vechtlust de 3e set in. EVV wist snel een paar punten voorsprong te nemen en deze lange tijd vast te houden. Toch kwam ARVEVO aan het eind van de set weer dichterbij, maar het mocht niet baten. Onder luid gejuich van alles en iedereen die EVV een warm hart toedraagt werd de 3e set met 26-24 binnen gehaald.
Dit hadden de Arnhemmers niet verwacht en er brak dan ook iets binnen hun team. In de 4e set kwamen ze er niet meer uit. Door de enorme service druk vanaf de zijde van EVV kwam er bijna geen pass meer aan. Mocht er toch een nog een aanval van Arnhemse zijde komen, dan werd deze wel door het blok of de verdediging gepakt. EVV stoomde door en binnen no time was het 25-9!
Nu de 4e set met grote overtuiging binnen gehaald was ging EVV met nog meer zelfvertrouwen en nog meer passie de laatste en alles beslissende 5e set in. Tot aan de kantwissel ging het gelijk op, maar daarna lag het initiatief aan de zijde van EVV. Puntje voor puntje liepen de heren uit en met een eindstand van 15-10 won EVV de set en dus de wedstrijd
De mannen van heren 1 willen iedereen bedanken voor de steun die wij mochten ontvangen (zowel vanaf de tribune, als vanaf de bank). Zonder al dit morele support hadden ze nooit zo'n mooie prestatie neer kunnen zetten, bedankt!
Op zaterdag 12 November speelt heren 1 om 15:00 uur in Schalkhaar tegen SVS. Ook dit zal een zware pot worden (SVS staat momenteel bovenaan) en de heren kunnen dus alle steun goed gebruiken!