vrijdag 4 november 2011

Toptreffen tussen VSCO’61 en asv Dronten

Zaterdag treft VSCO’61 in Dronten de nummer twee van de ranglijst, asv Dronten. VSCO’61, dat vorige week de eerste periodetitel wist te behalen, heeft drie punten voorsprong op de Drontenaren. De wedstrijd in Dronten op Burgemeester Dekker sportpark begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter A.W. Goelema.
Het duel tussen VSCO’61 en asv Dronten heeft als directe inzet de eerste plaats. En op voorhand belooft het een boeiend duel te worden tussen twee ploegen die vooruit willen voetballen en de aanval zoeken.
De degradant van afgelopen seizoen, onder leiding van oud-VSCO trainer Lucas Hoekman, bouwt aan een nieuw stabiel team om de stap naar de eerste klasse weer te kunnen maken. Nadat de eerste wedstrijd in de competitie werd verloren bij DFS, werden de vijf daaropvolgende wedstrijden gewonnen en de koppositie ingenomen. Echter thuis tegen sv ’t Harde werd verrassend verloren en afgelopen week werd de uitwedstrijd tegen Advendo’57 in de slotminuten kostbare punten verspeeld door gelijk te spelen.
VSCO’61 kent juist een goede reeks van vier overwinningen op rij. De ploeg van Marcel Boelens, oud-trainer van asv Dronten, heeft afgelopen zaterdag Zwolsche Boys op overtuigende manier aan de zegekar gebonden en de eerste periodetitel binnengehaald. VSCO’61 heeft zich daarmee beloond voor het goede start van deze competitie. Dit betekent in ieder geval nacompetitie om promotie naar de eerste klasse af te dwingen wat afgelopen seizoen net niet lukte.
Naast dat de eerste plek die op het spel staat, is het ook een prestigewedstrijd tussen beide trainers. Beide trainers hebben in het verleden bij de tegenstander in dienst geweest wat het duel een extra pikant sausje geeft. Inzet zal ongetwijfeld van beide teams zijn om de drie punten binnen te halen. Voor VSCO’61 zou dit betekenen het verstevigen van de eerste plaats en voor asv Dronten het volop aanhaken in de strijd om de koppositie. De laatste competitietreffen tussen beide teams was in het seizoen 2007/2008. Beide duels eindigden destijds in een gelijkspel (0-0 en 2-2).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten