zondag 13 november 2011

Batfighters 1 boekt zevende overwinning op rij

Batfighters 1 heeft vrijdag ook de zevende wedstrijd van de najaarscompetitie gewonnen. Wezep 2 werd met 4-6 verslagen. Door een 9-1 zege van Vined op Harderwijk is de voorsprong van team 1 nu vier punten.


Arjen Koops, René Vlieger en Stefan Vlieger speelden in Wezep hun eerste partij tegen Bert van Weeghel, die later op de avond nog andere verplichtingen had. René had weinig moeite met het spel van Bert en haalde het eerste punt voor team 1 binnen. Daarna leek Stefan onderuit te gaan, want hij kwam met 2-0 en 8-2 in de derde game achter. Na een time-out kantelde de wedstrijd echter volledig en de partij werd toch nog gewonnen. Vervolgens pakte Arjen tegen Bert een 2-0 voorsprong en hij kreeg in zowel de derde als vierde game zelfs matchpoints. Arjen kon ze helaas niet benutten, waardoor Bert uiteindelijk won. Tussenstand: 1-2.

In de vierde partij wist René een 2-0 achterstand goed te maken tegen Jan van ’t Hul, die in de beslissende game echter een ruime 8-3 voorsprong nam. Net op tijd wist René de juiste tactiek weer te gebruiken, waardoor hij toch nog won. Vervolgens kon Arjen Koops ondanks een rugblessure Barry Wensink in vier games verslaan. Vanwege deze blessure besloot Arjen zijn laatste partij tegen Jan van ’t Hul niet te spelen. Wezep kreeg zodoende een punt cadeau, maar het dubbelspel was daarna weer een prooi voor de Elburgers. Stefan en René brachten de tussenstand op 2-5 door Wensink en Van ’t Hul opzij te zetten. Na het dubbelspel won Stefan zijn partij tegen Van ’t Hul in drie games.

Met een tussenstand van 2-6 mochten de gebroeders Vlieger het nog opnemen tegen Barry Wensink, die tegen René de eerste twee games pakte. Niet lang daarna was de score echter weer in evenwicht en moest een vijfde game de beslissing brengen. Hierin had René geen antwoord meer op het spel van Barry. Vervolgens verloor ook Stefan zijn laatste partij. Alleen de tweede game (11-9 voor Barry) was spannend en voor de rest kwam hij geen moment in de wedstrijd. De eindstand werd daarmee bepaald op 4-6 voor Batfighters 1.

Team 1 heeft nu na zeven speelronden vier punten voorsprong op Vined, dat volgende week op bezoek komt in Elburg. Bij een overwinning voor de thuisploeg is het kampioenschap in de 2e klasse F bijna binnen. Eerder dit seizoen won Batfighters 1 in Heerde met 4-6.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten