zondag 13 mei 2012

OWIOS: Billenknijpen op Bovenmolen

OWIOS is ook volgend jaar gewoon 2e klasser door de 1-0 winst op Zeewolde dat door dit resultaat is gedegradeerd. Beide ploegen moesten winnen deze middag. Zeewolde om directe degradatie te ontlopen en OWIOS om niet in de nacompetitie verzeild te raken.

OWIOS begon goed aan de wedstrijd en leek in de 6e min al op voorsprong te komen maar een inzet na een vrije trap van Bennie Veldhoen werd van de lijn gehaald. Beide ploegen speelden met een grote inzet, waarbij de nauwkeurigheid nog wel eens te wensen overliet. De OWIOS verdediging stond deze middag onder leiding van oudgediende Dick Nagelhout die deze taak met verve volbracht, hij werd zelfs tot man van de wedstrijd uitgeroepen. Vlak voor rust kwam OWIOS op voorsprong toen een vrije trap van Bennie Veldhoen bij de tweede paal werd ingekopt door de afscheid nemende Erik Fien: 1-0.

In de 2e helft speelde Zeewolde alles of niets wat OWIOS veel ruimte bracht. Met de snelle ingevallen William van den Hul werd op de counter gespeeld. De grootste kans op de gelijkmaker voor Zeewolde kwam in de 58e min toen middenvelder Joustra vrij in kon schieten. Marcel van der Beek redde bekwaam. Omdat OWIOS niet profiteerde van de geboden ruimte bleef het billenknijpen op Bovenmolen. William van den Hul had OWIOS in de 81e min in veilige haven kunnen schieten, maar doelman Havik redde in eerste instantie waarna te rebound door Bennie Veldhoen ingeschoten van de lijn werd gehaald.

Met grote opluchting werd het eindsignaal door de OWIOS aanhang verwelkomd. Na de vakantie kan een ieder weer met een nieuwe start, onder leiding van de nieuwe trainer trachten er een beter seizoen van te maken als deze laatste waarvan de laatste 10 wedstrijden erg teleurstellend zijn verlopen.