zondag 13 mei 2012

DSV'61 verliest uit bij Hoevelaken

In de laatste competitiewedstrijd zijn de spelers van DSV er niet in geslaagd om hun trainer Henk de Velde en de gelegenheids-aanvoerder Bert van Minnen een overwinning als afscheidscadeau te geven. Met de 2 – 0 overwinning van Hoevelaken pakte die ploeg de derde periodetitel en gaat nacompetitie spelen.

De wedstrijd was eigenlijk kenmerkend voor het gehele seizoen van DSV: er waren wel enkele hoogtepunten maar over het geheel genomen was het niet goed en teleurstellend. In de 4e minuut nam s.c. Hoevelaken al de leiding door hun gevaarlijke spits Kassenaar, hoewel doelman Rozeboom in eerste instantie nog kon keren.

Achteraf had DSV in de eerste helft hun gecreĆ«erde kansen moeten benutten, maar zowel Hofmeijer als Van Minnen bleken onvoldoende scherp. De tweede helft begon net als de eerste: ook binnen enkele minuten scoorde Kassenaar, omringd door een zee van ruimte de 2 – 0 en daarmee was het vuur uit de wedstrijd. Hoevelaken hoefde niet meer, DSV kon niet meer.

Het laatste kwartier mocht Jochem van Essen nog meespelen na een langdurige blessure, maar ook hij kon logischerwijs geen potten meer breken. Al met al eindigt DSV dit seizoen op een 8e plek, te laag voor dit team. Volgend jaar o.l.v. de nieuwe trainer Jan de Ruiter een mooie uitdaging om hoger te eindigen en beter te voetballen!