zondag 20 mei 2012

KV Elburg pakt laatste strohalm

Elburg 1 heeft op een overtuigende manier de laatste strohalm gepakt om degradatie uit de Overgangsklasse te voorkomen. Antilopen werd met 12-11 verslagen en dat is een enorme opsteker voor de Elburger korfballers.

Inzet, strijd en werklust, dat waren de ingrediƫnten op basis waarvan Elburg uiteindelijk aan het langste eind trok. Die strijdlust ontbrak een week geleden tegen Sparta Zwolle, iets dat het team zichzelf na afloop van de wedstrijd ook verweet.

Tegen Antilopen revancheerde Elburg zich voor de te slappe wedstrijd tegen Sparta maar ook voor de slechte uitwedstrijd tegen Antilopen. Elburg werd destijds in Leusden met 27-12 van het veld geschoten.

Op het zonnige Burg. Bode sportpark zag het publiek nu een heel andere wedstrijd. Elburg had het verdedigend goed voor elkaar terwijl Antilopen de schutters kennelijk had thuis gelaten. Elburg moest trouwens ook hard werken om in scoringspositie te komen zodat de doelpunten duur waren deze middag.

Elburg haalde de rust met een 6-4 voorsprong en mocht van geluk spreken dat Antilopen het vizier in de eerste helft niet op scherp had staan.

Na rust een spannende wedstrijd waarbij de ploegen om en om scoorden.
Tot 9-9 ging het gelijk op maar tien minuten voor tijd sloeg Elburg een klein gaatje (11-9). Antilopen was niet staat het gaatje te dichten. Elburg speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit en won uiteindelijk verdiend met 12-11.

Het gat met het voorlaatste team, CSL, is nu twee punten. Op zaterdag 2 juni kan Elburg in de uitwedstrijd tegen Oost Arnhem weer een stap maken om klassebehoud te bewerkstelligen.

De doelpunten kwamen van: Jim van der Linden 3; Rutger Bruinink 3; Kees Magre 2; Hetty van den Berg 2; Karin Jacobs 1; Melanie Kalverda 1.