zondag 27 mei 2012

Complete offday voor VSCO’61 tegen KHC

Tegen KHC beleeft VSCO’61 een complete offday en lijdt een smadelijke 5-1 nederlaag tegen de Kampenaren. Na een 2-1 achterstand bij rust wordt VSCO’61 in de tweede helft volledig weg gecounterd. Het lijkt een schier onmogelijke klus om in de return van volgende week zaterdag deze achterstand te repareren.

Het spel is in de eerste helft van beide kanten slecht, veel balverlies en geen enkel goed opgezette aanval. De wedstrijd komt in de 29e minuut tot leven. Uit een voorzet van links tikt Ibrahim Tuncer bij de eerste paal de 1-0 binnen, waarbij het er defensief niet goed uitziet bij VSCO’61. Vanaf de aftrap weet VSCO’61 tegen te scoren. Uit een mooie pass van Bert van ’t Hof lobt Martijn Pluim de 1-1 binnen. Nog voor rust komt KHC op 2-1. Uit een snelle counter neemt Tom Diender, blijkbaar niet waarneembaar door de arbitrage, de bal met de arm mee en alleen voor doelman Arjan Schuurman schuift hij diagonaal binnen.

De VSCO-aanhang verwacht de tweede helft een agressiever VSCO’61, maar het tegendeel is waar. Uit een aanval over rechts weet de geheel vrijstaande Ibrahim Tuncer de 3-1 binnen te schieten. VSCO’61 komt de hele wedstrijd een stapje te laat en ziet de ploeg van trainer Berry Wezenberg verder uitlopen naar 5-1 via twee doelpunten van invaller Damon Nouri. VSCO’61 heeft alle geluk dat een kopbal van Jonathan van Marle op het been van doelman Schuurman komt. In blessuretijd weet KHC-doelman Cor Straetemans met een knappe redding een doelpunt van Bert van ’t Hof te voorkomen.
Zaterdag 2 juni is de return in Oosterwolde om 16:00 uur. VSCO’61 staat voor een schier onmogelijk opgave. Toch is het nog te vroeg om de handdoek in de ring te gooien. In de wetenschap dat VSCO’61 veel beter kan, zal alles op alles gezet moeten worden om het de Kampenaren toch nog wat lastiger te maken op weg naar de eerste klasse.