zondag 20 mei 2012

46e editie VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi prachtig verlopen

Onder fraaie weersomstandigheden heeft vrijdag 18 mei de 46e editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 14 jongens- en 15 meisjesteams van basisscholen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg streden op de velden van sportpark De Heughte om de titel.

De wedstrijden begonnen om 9.30 uur. De in totaal 350 jongens en meisjes speelden aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden vol enthousiasme hun wedstrijden.

Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er veel inzet en strijd getoond werd. De deelnemende teams hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens ging tussen De Duif uit ’t Harde en De Wegwijzer uit Oosterwolde, laatstgenoemde school ging er met de winst en titel vandoor. Bij de meisjes ging de titel naar de Prins Willem-Alexanderschool 1 uit Oostendorp. Zij wonnen in een spannende finale na het nemen van strafschoppen van De Duif.

Om 17.00 uur vond, direct aansluitend op de finales, de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Pepijn Klein Heerenbrink, Bedrijvenadviseur van toernooihoofdsponsor Rabobank Noordwest-Veluwe. Hij werd bijgestaan door Ben Schreurs, beoogd voorzitter van VSCO’61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit hebben. Daarnaast zullen de winnaars deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play prijs. Bij de jongens ging deze prachtige beker naar De Borchstee uit Elburg. Bij de meisjes was De Petraschool uit ’t Harde het sportiefst.

De Wegwijzer uit Oosterwolde won bij de jongens
Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO’61. Daarnaast had Rabobank Noordwest-Veluwe een mooie attentie beschikbaar gesteld. Van sponsor Extran ontvingen alle deelnemers op de toernooidag een flesje Extran.

Zonder de bijdrage van deze sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn. De toernooi-organisatie is hen dan ook veel dank verschuldigd voor de bijdrage en inzet.

De toernooicommissie van VSCO’61 kijkt terug op een prachtig en goed verlopen Schoolvoetbaltoernooi. De vele complimenten die ze hebben ontvangen, zorgen er voor dat er al weer uitgekeken wordt naar het toernooi in 2013.