zondag 6 mei 2012

Elburger SC onderuit tegen d'Olde Veste '54

Ondanks de 5-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen d´Olde Veste ´54 te Steenwijk krijgt de Elburger Sportclub alsnog een kans om via de zijdeur (lees promotie/degradatiewedstrijden) degradatie te ontlopen. De blauw-witten hadden met name in de eerste helft geen antwoord op het goede spel van d'Olde Veste.

Hoewel de betere kansen voor de blauw-gelen waren leken de Elburgers na bijna een half uur spelen op voorsprong te komen, maar alleen voor doelman Richard Strijker schoot Bert-Jan Kragt helaas net naast. Praktisch in dezelfde minuut was het aan de andere kant wel raak na een doeltreffende uithaal van Wilko Vroege. Even later wist Gossen Smit zelfs de voorsprong te verdubbelen, terwijl Tim Grasmeijer na een fraaie aanval zijn ploeg met een rake kopbal nog voor rust zelfs op rozen zette.

De hoop in de Elburger harten keerde zowaar direct na de hervatting terug nadat Robbert van Schie een kans  wist te verzilveren, terwijl in dezelfde minuut Andries van der Beek net langs de verkeerde kant de paal mikte en de  furieuze Elburgers zomaar terug in de wedstrijd had kunnen brengen.

De blauw-witten deden hierna niets onder voor hun tegenstander. Het  zat de ploeg echter niet mee, maar men bleef strijdbaar. D´Olde Veste bracht vervolgens middels Marne Bakker het verschil weer op drie treffers, waarna Remco Timmer één van de Elburger kansen, die hierna nog ontstonden, binnen tikte. Bakker bracht in de slotminuten met z´n tweede doelpunt de 5-2 eindstand op de borden.

De Elburger SC sluit volgende week de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen, aanvang 15.00 uur.