vrijdag 4 mei 2012

Thuisduel voor VSCO’61

Met nog twee wedstrijden voor de boeg in deze competitie ontvangt VSCO’61 zaterdag Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Het duel op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter K.J.D.V. Biemans uit Almelo.

Na enkele malen te zijn afgelast werd op tweede paasdag uiteindelijk de eerste ontmoeting gespeeld tussen VSCO’61 en Veensche Boys. VSCO’61 ging na een zwakke eerste helft met een 1-0 achterstand de kleedkamers in, terwijl de achterstand zeker groter had kunnen zijn. De tweede helft had VSCO’61 wel een fors overwicht, maar kwam niet tot scoren. Toen ook een opgelegde kans van Bert van ’t Hof in blessuretijd net naast ging, was de nederlaag een feit. Over het geheel van de wedstrijd genomen een verdiende overwinning voor Veensche Boys met als matchwinnaar Willem Olde Meule.

Veensche Boys heeft na een zwakke eerste competitiehelft zich goed hersteld. De trainerswissel, die na de winterstop plaatsvond, heeft haar vruchten afgeworpen. Met 34 punten uit 24 wedstrijden is handhaving zo goed als een feit. Vier punten is de kloof naar de elfdepositie wat nacompetitie betekent voor behoud in de tweede klasse. Daartussen bevinden zich ook nog eens vier ploegen, zodat het erg raar moet lopen om hierin nog verzeild te raken.

VSCO’61 staat momenteel op de vierde plaats met 38 punten. Door de overwinning op sv ’t Harde wist VSCO’61 zich definitief veilig te spelen in deze knotsgekke competitie en daarmee ook de nacompetitie voor promotie veilig te stellen. Er staat dus niets meer op het spel voor de Kanaries, maar met een goed gevoel de nacompetitie ingaan is ook veel waard. Daarnaast is het nog mogelijk om op de derde positie op de ranglijst te eindigen. En tenslotte heeft VSCO’61 nog iets recht te zetten ten opzichte van de geleden nederlaag in Nijkerkerveen.