dinsdag 15 mei 2012

VSCO’61 in nacompetitie tegen Enter Vooruit

Donderdag en zaterdag treft VSCO’61 in de eerste ronde van de nacompetitie Enter Vooruit. Een bekende tegenstander, want beide teams troffen elkaar ook het afgelopen seizoen in de eerste ronde van de nacompetitie. Beide wedstrijden beginnen om 14:30 uur. VSCO’61 speelt donderdag, Hemelvaartsdag, op sportpark ‘De Werf’  in Enter en zaterdag wordt het thuisduel afgewerkt.

Het belooft op voorhand in ieder geval een boeiend duel te worden. Verwacht wordt dat de krachtsverhoudingen niet ver uit elkaar zullen liggen. Vorig jaar verloor VSCO’61 het thuisduel met 2-4, maar wist vervolgens het uitduel met 1-3 te winnen waardoor strafschoppen de beslissing moest brengen. VSCO’61 trok hierbij aan het langste eind en werd vervolgens in de beslissende dubbele confrontatie met DosKampen uiteindelijk in de penaltyreeks uitgeschakeld voor promotie naar de eerste klasse.

Enter Vooruit is de kampioen van de derde periode in de tweede klasse H en wist 47 punten te halen uit de 26 gespeelde wedstrijden. Enter Vooruit heeft een vrij constant seizoen gedraaid, hoewel de tweede periode de minste van de drie was. De laatste vijf competitiewedstrijden werden gewonnen, waarvan drie van de rechtstreekse concurrenten ESA, AVW’66 en Sparta Enschede. De laatste nederlaag was tegen Den Ham en dateert van 31 maart. Een ploeg die dus in een overwinningsflow verkeert en daarom een geduchte tegenstander voor VSCO’61. Met 66 doelpunten voor is het ook een makkelijk scorende ploeg, maar met 43 treffers geeft de ploeg ook wel wat weg.

VSCO’61 heeft een wisselend seizoen gekend. Na een goede start werd de eerste periode binnengehaald, maar kende de formatie van Marcel Boelens vervolgens een slechte tweede periode. Opmerkelijk is wel dat alle verloren competitieduels slechts met het minimale verschil zijn verloren. Herstel kwam er in de derde periode, zodat op tijd de opgaande lijn weer werd opgepakt. 40 punten werden er dit seizoen behaald met een doelsaldo van 50 voor en 32 tegen, op de kampioen na de minst gepasseerde defensie in de competitie.

De prestaties in het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst. Vaak komt het op detailzaken aan of de volgende ronde al dan niet behaald wordt. De wedstrijd komende donderdag wordt geleid door scheidsrechter W. Smit uit Nunspeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten