maandag 14 mei 2012

Nieuwe kunstgrasvelden voor de Elburger SC

Tot grote vreugde van alles en iedereen die betrokken is bij de Elburger Sport Club heeft de gemeente Elburg op 24 april jl besloten te investeren in de aanleg van twee nieuwe kunstgrasvelden. Deze zijn ter vervanging van de twee huidige velden (veld 3 en 4). De club zelf zal ook een bijdrage in de kosten doen.

Helaas zijn de capaciteitsproblemen van de voetbalclub hiermee niet opgelost. Nu al is het passen en meten om iedereen voldoende te kunnen laten trainen en de wedstrijden in de plannen. Soms leidt dit tot ongewenste taferelen zoals overvolle kleedkamers en velden. Het aantal leden van de club is nog altijd stijgend, waardoor in de nabije toekomst de problemen alleen nog maar zullen toenemen en er wellicht een ledenstop moet worden afgekondigd. Om dit te voorkomen is er door een aantal bestuursleden naar een financieel gunstige en haalbare oplossing gezocht en deze is in principe gevonden.

Dit plan behelst het aantal kleedkamers uit te breiden en het hoofdveld te vervangen door ook een kunstgrasveld.  Het huidige hoofdveld is namelijk matig van kwaliteit en kan slechts minimaal belast worden. Een kunstgrasveld daarentegen kan wel 1800 uur per jaar worden bespeeld. Er is nu om dit alles te realiseren een aanvullend voorstel bij de Gemeente Elburg neergelegd. Het bestuur hoopt van ganser dat de Gemeenteraad over dit plan, dat de gemeente overigens geen extra geld zal gaan kosten, op korte termijn positief zal besluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten