zondag 13 mei 2012

Einde Overgangsklasse voor KV Elburg?

Theoretisch is het nog steeds mogelijk dat KV Elburg zich handhaaft in de Overgangsklasse maar die kans is kleiner dan klein. Met nog twee wedstrijden te spelen en een achterstand van vier punten op CSL, voorlaatste in de poule, is degradatie (bijna) een feit.

In de wedstrijd tegen Sparta Zwolle, zaterdagmiddag op het Burg. Bode sportpark, gaf Elburg ook niet de indruk er nog echt voor te gaan. Feit is echter ook dat Elburg het hele veldseizoen al wordt geconfronteerd met tegenstanders in de Overgangsklasse die gemiddeld net wat sterker zijn. Het resultaat is dan ook 3 punten uit 12 wedstrijden en daarmee hekkensluiter in hun klas.

Het is overigens niet zo dat Elburg er niets van bakte tegen Sparta maar de Zwollenaren waren, net als tijdens de uitwedstrijd, een maatje te groot voor Elburg.

Elburg liep in de eerste twintig minuten al een forse achterstand op (3-8) en dat was bij rust niet goed gemaakt (4-10). Na rust ook een beter en scherper spelend Sparta dat uitliep naar 7-16. Een monsterscore dreigde maar in de laatste vijftien minuten herpakte Elburg zich goed. Zo kon het team niet een nederlaag voorkomen maar de uitslag wel een dragelijker aanzien geven. Het werd uiteindelijk 13-18.

De scores kwamen van: Kees Magre 4; Jordy Immeker 3; Jim van der Linden 3; Karin Jacobs; Liset van der Linde; Hetty van den Berg.

Zaterdag 19 mei speelt Elburg de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstander is Antilopen uit Leusden. Aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.