donderdag 17 mei 2012

VSCO’61 overtuigt tegen Enter Vooruit

In de eerste wedstrijd tegen Enter Vooruit in de nacompetitie voor een plaats in de eerste klasse D heeft VSCO’61 een overtuigende  1-4 overwinning behaald. Na een 0-1 voorsprong bij rust wordt de voorsprong uitgebouwd in de tweede helft. Zaterdag wacht de return in Oosterwolde.

Van meet af aan laat VSCO’61 zien dat het naar Enter gekomen is om te winnen. Wim de Vries ziet in de 15e minuut zijn kopbal via de lat overgaan. VSCO’61 controleert de wedstrijd en is de betere voetballende ploeg. Een defensieve fout van Gert Schreurs brengt zowaar Henri Knol in scoringspositie, maar Schreurs weet met een sliding erger te voorkomen. Vier minuten voor rust neemt VSCO’61 een verdiende 0-1 voorsprong. David Menkveld zet Bert van ’t Hof vrij voor doelman Nieuwenhuis en met een lob verschalkt hij de goalie.

Binnen vijf minuten in de tweede helft verdubbeld VSCO’61 haar voorsprong. Gerwin de Leeuw weet na een goede aanval uiteindelijk doel te treffen. VSCO’61 heeft geluk dat een kopbal van Jasper Rohaan via de bovenkant lat overgaat, maar hierna drukt VSCO’61 door. Na kansen via David Menkveld en Martijn Pluim krijgt VSCO’61 in de 76e minuut een penalty na een handsbal Van Ruben ter Harmsel. Gevolg rode kaart voor de speler en een strafschop die door Gerwin de Leeuw feilloos wordt benut.

Zes minuten voor tijd beslist Wim de Vries met de vierde treffer voor VSCO’61 de wedstrijd door uit een hoekschop van Gerwin de Leeuw raak te koppen. In blessuretijd weet Dylan Siemerink tegen te scoren na gemakzucht in de defensie van VSCO’61.

Zaterdag om 14:30 uur is de returnwedstrijd op sportpark De Heughte in Oosterwolde.