zaterdag 19 mei 2012

VSCO’61 naar finaleronde

Door opnieuw met ruime cijfers (4-0) te winnen van Enter Vooruit heeft VSCO’61 zich geplaatst voor de finaleronde. In deze dubbele confrontatie voor promotie naar de eerste klasse treft VSCO’61 KHC uit Kampen dat Elburger Sc de baas bleef.

Na de 1-4 overwinning in Enter was het voor VSCO’61 vooral zaak om het eerste halfuur goed door te komen. Enter Vooruit probeerde de voor hen zo belangrijke treffer te forceren. In de 23e minuut is Henri Knol het dichtst bij een treffer, maar vanuit een bijna onmogelijke positie raakt hij de buitenkant paal. VSCO’61 is aan de andere kant oog enkele malen gevaarlijk en slaat in de 38e minuut toe. Uit een voorzet van Martijn Pluim scoort Wim de Vries fraai met het hoofd.

De wedstrijd is in de tweede helft snel gespeeld. Doelman Thijs Nieuwenhuis ziet zijn doeltrap in de voeten van Wim de Vries belanden en uit zijn voorzet scoort Martijn Pluim de 2-0. Een kwartier na rust ontfutselt Wim de Vries de bal van Lourens Smids en scoort de 3-0 van de middag. Martijn Pluim scoort op aangeven van Nico Nagelhout met een droge knal de 4-0 in de 73e minuur en bepaalt daarmee de eindstand.
VSCO’61 speelt zaterdag 26 mei de uitwedstrijd tegen KHC om 14:30 uur. Op 2 juni vindt de return plaats op sportpark De Heughte eveneens om 14:30 uur.