woensdag 2 mei 2012

Jubileum ½ marathon Elburg op 12 mei

Bron: Loopgroep2000
De oranjevereniging in Elburg bestaat 75 jaar. Kees van Dorp, bestuurslid van de Oranje-vereniging had altijd al een wens : een halve marathon in Elburg organiseren. Natuurlijk we hadden de Wallenloop op 30 april die steeds groeit in deelnemersaantallen. De halve marathon moet echter een groot evenement worden om dit jubileum mede gestalte te geven.
Loopgroep2000 m.n. Henk Mentink werd gevraagd om dit te organiseren in samenwerking met de jubilerende Oranjevereniging. Als datum werd zaterdag 12 mei gekozen. De start van de halve marathon is om 17.00 uur.

Het is een wedstrijd en prestatieloop met prijzen voor de winnaars ook in veteranenklasses. Er zijn een paar prominente lopers heren en dames uitgenodigd voor een sterke eindtijd. Bij de heren Fransua Woldemarian uit Ethiopie en de Keniaan Timothy Karanu en bij de dames de ex-olypiaganger Nadja Weijenberg en Dorcas Talem uit Kenia. Ook natuurlijk de regionale en plaatselijke toppers.
Verder een uitdaging voor de recreant die de route eerst over de wallen door de stad en dan naar Noordeinde 2x en weer terug door de stad.

Met start en finish bij het Elburgs museum zal ook een prestatieloop voor jong en oud over 10 km worden gehouden die 15 minuten na de halve marathon start om 17.15 uur. Deze 10 km loopt 1 grote lus van de 1/2e marathon.
Kijk op www.loopgroep2000.nl en op de website van de Oranjevereniging Elburg www.oranjeverenigingelburg.nl voor alle informatie.
Inschrijven tot vrijdag 11 mei via : www.inschrijven.nl
Inschrijven op de dag zelf kan tot 15 min. voor de start bij het Burg. Bode Sportpark waar je je ook om kunt kleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten