dinsdag 15 mei 2012

Elburger SC in nacompetitie tegen KHC

Er liggen enkele drukke en belangrijke dagen voor de Elburger Sportclub in het verschiet.
In de eerste ronde van de na-competitie moeten de blauw-witten in een tweeluik de strijd aanbinden tegen 2e klasser KHC, waarin handhaving of degradatie voor de 1e klasser op het spel staat.

Eerst wacht donderdag 17 mei a.s. (Hemelvaartsdag) de uitwedstrijd in Kampen, terwijl 48 uur later al de return op het Burgemeester Bode Sportpark in Elburg wordt gespeeld. Op een even bizarre als verrassende wijze wisten de Kampenaren de (vervangende) 3e periode-titel in de wacht te slepen. Op de slotdag van de competitie  had het ook maar zo anders af kunnen lopen en was men veroordeeld tot het spelen van wedstrijden om lijfsbehoud.
Door echter zelf  te winnen van Hierden en het verlies van Lunteren mogen de Kampenaren, nota bene op basis van een beter doelsaldo, alsnog een gooi doen naar de 1e klasse!

Bij een eventuele succesvolle beƫindiging van deze na-competitie zou het zelfs de derde achtereenvolgende promotie betekenen voor KHC.
Elburger Sportclub zal donderdag beter voor de dag moeten komen dan in de recente wedstrijd tegen Go Ahead. In tegenstelling tot KHC, dat de laatste weken in een geweldige flow zit en vijf zeges in successie wist te behalen, dateert de laatste overwinning van de Elburgers al weer van 12 maart j.l. toen met 3-0 gewonnen werd bij AZSV.

Wanneer de blauw-witten deze ronde overigens weten te overleven dan bestaat de mogelijkheid dat de finale een prachtige affiche krijgt, namelijk de Elburger Sportclub – VSCO ´61 !
De wedstrijd  op sportpark `De Venen` aan de Venenweg nr. 1 te Kampen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J. v.Dijk uit Dronten.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten