maandag 7 oktober 2013

Zijspancrossers in actie tijdens laatste ONK

Afgelopen zondag stond de laatste wedstrijd voor het ONK 2013 op het programma. Circuit Peppelenbos te Harfsen was het strijd toneel van de deze afsluitende wedstrijd in de serie van 6 wedstrijden voor het open Nederlands Kampioenschap. Lokale / regionale combinaties Rick Schreurs – Rick Sellis, Gerrit van Werven – Bart Sloot en Gert van Werven – Peter Beunk stonden aan het vertrek.
 


Toen de mist optrok en de zon er al door begon te komen, stonden de vrije training en aansluitend de tijdtraining op het programma. De tijdtraining verliep voor Gert van Werven – Peter Beunk geheel naar wens, en met de nieuwe WSP – Zabel combinatie wisten ze zelfs een 2e tijd neer te zetten. Met minder dan een seconden achter team Bax en ruim een seconde sneller dan Daniel Willemsen – Dagwin Sabbe. Gerrit van Werven – Bart Sloot waren na afloop zeer tevreden met een 7e tijd, Rick Schreurs – Rick Sellis waren uiteindelijk terug te vinden op plek 20.

1e manche
Door de goede resultaten tijdens de tijdtraining mochten de combinaties van Werven - Beunk en van Werven - Sloot een plekje op de eerste rij achter het starthek uitzoeken. Dit resulteerde ook in een goede start en een plek voorin de wedstrijd. Schreurs - Sellis moesten vanuit het achterveld hun wedstrijd beginnen. Uiteindelijk wisten ze een constante manche te rijden, en uiteindelijk als 16e te finishen. Voor van Werven - Sloot verliep de manche aan het begin prima, echter een valpartij gooide roet in het eten. Uiteindelijk wisten ze wel te finishen op plek 20. Van Werven - Beunk wisten zich te mengen in een spannende strijd om de 2e positie. De combinatie Bax - Bax waren duidelijk een maatje te groot tijdens de 1e manche. Maar de strijd met de combinaties Visscher - Visscher en Grondman - Verhagen waren een mooi schouw spel voor de vele supporters. Uiteindelijk moesten van Werven - Beunk genoegen nemen met een 4e plaats. Wat een prima resultaat is te noemen in het deelnemersveld wat aan de start was verschenen.


2e manche
De start van de tweede manche verliep voor van Werven - Beunk uitstekend, ze wisten als 3e door de eerste bocht te komen. Ook de combinatie van Werven - Sloot zaten goed van voren. Schreurs en Sellis moesten mede door een mindere plek achter het hek in het achterveld beginnen aan hun laatste manche. Van Werven - Sloot konden echter geen goed gevolg geven aan de goede start, en moesten met problemen in de 3e ronde al de strijd verlaten. Schreurs - Sellis wisten een prima manche te rijden en kunnen tevreden terugkijken op hun debuut jaar in het ONK zijspancross. Uiteindelijk wisten ze al 15e te finishen de 2e manche. Voor van Werven - Beunk verliep de 2e manche niet zoals van te voren was gehoopt. Gesterkt door het resultaat in de 1e manche was er vertrouwen voor een mooie uitslag. Een valpartij van de combinatie Visscher - Visscher die op dat moment op een tweede plaats lagen, wisten ze niet meer te ontwijken. Hierdoor waren van Werven - Beunk veroordeeld tot een plek in het achterveld. De schade van de valpartij was zichtbaar aanwezig, en jammer genoeg kon de manche niet worden uitgereden. De winst ging ook in deze manche naar de combinatie Bax - Bax voor Daniel Willemsen - Dagwin Sabbe.

Eindstand ONK
In de eindstand van het ONK Zijspancross zijn Gert van Werven – Peter Beunk als 10e geĆ«indigd. Rick Scheurs – Rick Sellis vinden we terug op een prima 16e plaats, en hiermee zijn ze ook dik tevreden. Gerrit van Werven – Bart sloot hebben maar een aantal manches gereden, en bezetten in de eindstand positie 29.


Foto's: Albert Schreuder | www.sidecarcrosspictures.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten