zondag 6 oktober 2013

VSCO’61 slikt eerste nederlaag

In de uitwedstrijd tegen Zeewolde lijdt VSCO’61 haar eerste nederlaag van de competitie. Een nederlaag die VSCO’61 vooral aan zichzelf te wijten heeft. VSCO’61 maakte een gezapige indruk en nam onvoldoende initiatief waardoor de tegenstander uiteindelijk met een 1-0 overwinning van het veld stapt.

Het begin is wel voor VSCO’61. Zo kopt Rinse van der Velde via de doelman net naast en schiet Bert van ’t Hof rakelings over. Na een kwartier spelen schiet Jan van ’t Oever vanaf rand zestien hard in, maar doelman Erwin Duits ligt in de weg. Hierna zakt VSCO’61 qua spel te ver terug en neemt Zeewolde wat meer initiatief. De eerste waarschuwing komt van Jasper van Scherrenburg die een vrije trap goed inschiet, maar doelman JaapJan Schoonhoven brengt goed redding.

Wie denkt dat VSCO’61 sterker uit de kleedkamer komt, komt bedrogen uit. Roan Fokker krijgt een grote kans om Zeewolde op voorsprong te zetten, maar opnieuw weet doelman Schoonhoven redding te brengen. Het blijkt uitstel van executie. In de 57e minuut weet Japser van Scherrenburg in tweede instantie een vrije trap hard achter de VSCO - goalie te schieten. Hierna krijgt Zeewolde enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar of doelman Schoonhoven is een te grote sta in de weg of het vizier staat niet scherp.

In de slotfase probeert VSCO’61 nog de gelijkmaker te forceren en is in de 72e minuut via Rinse van der Velde dichtbij een doelpunt, maar de bal komt via de lat het veld weer in. Ondanks verwoede pogingen aan de kant van VSCO’61 blijkt de formatie van Wilfred Westerhuis vandaag niet bij machte om een goed vervolg te geven aan de competitie. Te veel slordig balverlies en te vaak verliezen van de duels en de afvallende bal maken dat Zeewolde verdient met de winst aan de haal gaat.

Komende zaterdag krijgt VSCO’61 de kans om zich te herstellen. Dan speelt het thuis tegen Elspeet. Er zal dan meer lef getoond moeten worden om de wedstrijd winnend af te sluiten.