zondag 13 oktober 2013

OWIOS onderuit in Ede tegen DTS

OWIOS heeft de punten in Ede laten liggen. Na 90 minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Vlak voor en vlak na rust waren de beslissende momenten waar OWIOS het niet afdwong.

DTS Ede begon fel aan de wedstrijd wat resulteerde in twee gele kaarten in de eerste 10 minuten. De organisatie van OWIOS stond goed en langzaam kroop OWIOS uit haar schulp. Grote kansen waren er aan beide kanten niet. Het venijn zat hem in de staart. In de 44e minuut had DTS Ede een vrije trap op randje 16. Deze werd hard en laag genomen door spits Rence van der Wal, maar keeper Kuiper stond paraat.
In de laatste minuut van de 1e helft had OWIOS de beste kans van de wedstrijd. Op het middenveld pikte Cornell Balk de bal op en soleerde langs 3 verdedigers en schoot de bal langs doelman Özkan Yilmaz. Het publiek veerde op, maar de bal rolde tegen de paal weer het veld in.
In de tegenaanval zette DTS Ede aan en gaf de bal voor in de 16. Ben Snoek legde de hand op de schouder van Rence van der Wal en trok hem naar achteren. Penalty voor DTS Ede en deze werd door Rence van der Wal onberispelijk binnengeschoten. In plaats van 1-0 voor vlak voor rust ging OWIOS de rust in met een 1-0 achterstand.

OWIOS kwam goed uit de startblokken en ging na rust op zoek naar de gelijkmaker. Binnen enkele minuten had dit reeds de gelijkmaker moeten opleveren. Cornell Balk ging goed door aan de linkerkant en gaf voor. William van Hul werd onderuit getrokken en dit leverde OWIOS een penalty op. Helaas werd deze penalty te slap ingeschoten door William van den Hul en kwam doelman Özkan Yilmaz als winnaar tevoorschijn. Dit was een domper voor OWIOS welke nog even nadreunde.
DTS Ede zette aan om de wedstrijd definitief te beslissen, had veelal het balbezit en kreeg enkele kansen, maar OWIOS hield stand.

In het laatste kwartier kwam OWIOS onder de druk vandaan en zette aan voor de gelijkmaker. Echter in de 87e minuut maakte DTS Ede aan alle illusies een einde door de 2-0 aan te tekenen. Wederom spits Rence van der Wal joeg de bal hard en hoog in de touwen.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek (65, Van Olst), Veldkamp, Van Haagen, Spronk, Van ’t Hul (78. Scheffel), Balk, Veldhoen, Van den Hul