vrijdag 11 oktober 2013

Voorbeschouwing voetbal, zaterdag 12 oktober

Zaterdag 12 oktober staan er weer een aantal mooie voetbalwedstrijden op het programma.
In de 1e klasse D gaat OWIOS naar Ede waar ze het opnemen tegen DTS. In de 2e klasse G gaat de Elburger SC naar Nijkerkerveen waar koploper Veensche Boys de tegenstander is.
In de 3e klasse B neemt VSCO’61 het in Oosterwolde op tegen Elspeet, gaat de sv ’t Harde naar Oene en in Doornspijk neemt DSV’61 het op tegen Hulshorst.

Alle wedstrijden zijn uiteraard te volgen via LOEsport.nl. Vergeet ook niet om de voetbalpoule in te vullen, in deze samenwerking tussen Primera Elburg en LOEsport.nl is er een mooie prijs te winnen.
 

OWIOS op bezoek bij DTS Ede

Zaterdag voetbalt OWIOS om 15.00 uur tegen DTS Ede op sportpark Inschoten te Ede. Deze competitiewedstrijd staat onder leiding van de heer M.G. Paarhuis.

DTS Ede is voor OWIOS geen onbekende. In het verleden hebben er al verschillende confrontaties plaatsgevonden. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegenkwamen was in het seizoen 2001-2002. Beide ontmoetingen werden gewonnen door DTS Ede. De Edenaren degradeerden afgelopen seizoen uit de hoofdklasse.
Dit seizoen zal DTS Ede het verloren gegane terrein weer willen terugpakken. DTS Ede heeft 7 punten uit 5 wedstrijden en bezet de 8e plaats. Vorige week werd er nipt verloren van DFS. Ook DTS Ede had vorige week een 2-0 voorsprong, maar zag uiteindelijk toch DFS langszij komen met 3-2 en moest de punten in Opheusden laten. 

OWIOS pakte vorige week haar tweede punt in deze competitie tegen kampioenskandidaat Nunspeet 2-2. Dit was een welkome opsteker. OWIOS begon voortvarend en stond met de rust verdiend met 2-0 voor. Helaas kon OWIOS de eerste overwinning niet naar zich toetrekken. Het eerste doelpunt van Nunspeet viel reeds vlak na rust. Nunspeet zette OWIOS onder druk om een gelijkspel af te dwingen. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Dit werd tevens de verdiende eindstand.
 
Om bij de middenmoot aan te haken zal OWIOS alles op alles zetten om als collectief de punten vanuit Ede mee te nemen naar Oldebroek. De wedstrijd tegen Nunspeet liet zien dat er dan mogelijkheden zijn.


Elburger SC op bezoek bij koploper Veensche Boys

Elburger Sportclub wacht komende zaterdag een bijzonder zware opgave. De blauw-witten gaan op bezoek bij koploper Veensche Boys te Nijkerkerveen. Met slechts twee verliespunten (1-1 tegen ASV Dronten) gaat de ploeg fier aan leiding met 13 punten; ook het doelsaldo is niet misselijk; 19-2!

Afgelopen zaterdag werd Lelystad ’67 in eigen huis afgeserveerd en verloor met 6-0, waarbij gelegenheidspits Robin van de Brom maar liefst vijfmaal doeltreffend was.

De ploeg uit Nijkerkerveen maakt derhalve een grote kans om de eerste periode op haar naam te schrijven.

Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in een overwinning (0-2 en 2-1) voor de formatie van trainer Willem van ´t Westeinde waarbij het duel in Elburg in twee gedeelten moest worden afgewerkt. De toenmalige scheidsrechter, Gert Manenschijn, liep in dat duel, na een onschuldige botsing, een kaakfraktuur op, waardoor hij de wedstrijd niet meer kon vervolgen. Inmiddels is de arbiter geheel hersteld en afgelopen zaterdag floot hij, als vervanger, het thuisduel tegen Hierden.

Ook zaterdag is hij als leidsman aangewezen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij voor de tweede achtereenvolgende maal, voor een wedstrijd van de Elburgers, in actie zal komen.

Na de teleurstellende seizoenouverture hebben de blauw-witten zich goed hersteld en zijn de eerste vijf wedstrijden aanmerkelijk beter verlopen dan vorig jaar. Trainer Henk Nieuwenhuis heeft zijn elftal momenteel dus goed op de rails, maar of de Elburgers in staat zijn om tegen de lijstaanvoerder een positief resultaat zullen weten te behalen is zeer de vraag.

De wedstrijd op het sportpark aan de Westerveenstraat 42, begint om 14.30 uur.


VSCO’61 thuis tegen Elspeet

Komende zaterdag ontvangt VSCO’61 op sportpark de Heughte de voetbalvereniging Elspeet. De thuiswedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.A. Arrindell.

Nu het herfstweer haar intrede heeft gedaan, wacht VSCO’61 zaterdag pas haar tweede thuiswedstrijd in de competitie. Tegenstander is Elspeet dat met zes punten uit vijf duels de negende plek inneemt. Afgelopen zaterdag kwam Elspeet niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen SP Teuge. Zuur voor de formatie van Raimond Vos, omdat bij rust geleid werd met 2-0. In de slotfase van de wedstrijd werd toch nog de overwinning weggegeven.

Elspeet peddelt de laatste 15 jaren tussen de derde en vierde klasse. Vorig seizoen wist men via de nacompetitie promotie af te dwingen. 

VSCO’61 staat momenteel op de vijfde plaats met zeven punten uit vier duels. VSCO’61 heeft nog een wedstrijd in te halen tegen EFC’58, wat volgende week zaterdag gespeeld gaat worden. VSCO’61 kende een goede start, maar kon daar vorige week geen vervolg aangeven. In een matige wedstrijd van de kant van VSCO’61 werd uit bij concurrent Zeewolde met 1-0 verloren. Het is zaak voor de mannen van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis om aangehaakt te blijven bij de top.

Elspeet en VSCO’61 hebben elkaar niet vaak getroffen in de competitie. Het laatst was dat in het seizoen 1997/1998. Elspeet eindige op de 11e plaats en degradeerde en VSCO’61 wist een vijfde stek te behalen. Interessanter was de competitie in het seizoen 1982/1983. Elspeet en VSCO’61 waren toen geduchte concurrenten. VSCO’61 kon uiteindelijk de kampioensvlag hijsen op een punt gevolgd door HTC en op twee punten door Elspeet. Tegen Elspeet werd echter uit met 5-0 verloren en thuis werd met 0-0 gelijk gespeeld.

Resultaten uit het (verre) verleden zijn zeker geen garantie voor het heden. Het is leuk om elkaar weer na zoveel jaren terug te zien, maar zaterdag gaat het om de punten. Bij VSCO’61 ontbreken vanwege blessures Nick Koele, Ruben Buijserd, Jan van ’t Oever en Wesley Pater. Onzeker is het meespelen van Gert Schreurs en Gerwin de Leeuw. Een grote ziekenboeg, maar hopelijk dat de punten in Oosterwolde blijven.
 

Oene - sv 't Harde 

Zaterdag speelt ’t Harde de zesde competitiewedstrijd in en tegen Oene. Een duel tussen twee ploegen die het seizoen moeizaam zijn begonnen.

Oene’s start van de competitie was veelbelovend met een 4-1 overwinning op EFC. Daarna volgde een gelijkspel en drie nederlagen, die overigens wel allemaal met miniem verschil werden geleden. De twee huidige koplopers, Zeewolde en Hoevelaken, wonnen allebei in Oene door een doelpunt in de slotfase. Een stugge ploeg dus die moeilijk te verslaan is.

’t Harde staat weliswaar met vijf punten een plek boven Oene, maar de groenwitten hadden veel meer van de competitiestart verwacht. Slechts één overwinning in de eerste vijf wedstrijden doet niet veel goeds met het vertrouwen van de ploeg. Toch kan dit snel omslaan, zeker als er een hoger rendement wordt behaald uit de vele gecreëerde kansen. De Hardenezen horen toch minstens in het linkerrijtje mee te draaien en dus moet er snel een omslag komen.

In de twee uitwedstrijden tot nu toe tegen Zeewolde en Hoevelaken liet ’t Harde zich van een betere kant zien dan in de thuiswedstrijden. Hopelijk wordt dit zaterdag in Oene voortgezet. Een overwinning kan de groenwitten wellicht over het dode punt heen helpen.
 
Het duel op sportpark De Hoge Kamp in Oene begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wolterink.


DSV’61 krijgt Hulshorst op bezoek

Na de ietwat ongelukkige nederlaag tegen koploper Hoevelaken (3-2) afgelopen zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen promovendus Hulshorst op het programma voor DSV’61.

Hulshorst kwam afgelopen zaterdag, door een overwinning in blessuretijd op Oene (2-1), op even veel punten als de Doornspijkers. Beide clubs hebben nu 7 punten uit 5 wedstrijden behaald en hiermee delen ze, samen met VSCO’ 61, de 4e plaats op de ranglijst.

De onderlinge verschillen in de 3e klasse B zijn nu nog minimaal, het verschil met bijvoorbeeld de nummer 11, vv Oene, is slechts 3 punten.

Beide teams zullen dan ook gebrand zijn om een overwinning te behalen zodat ze zich in het linkerrijtje kunnen gaan nestelen.

De laatste keer dat beide teams elkaar troffen was in het seizoen 2011-2012, ook in de 3e klasse. Toen wisten de oranje-zwarten de volle 6 punten te behalen tegen de rood-witten uit Hulshorst.
 
De wedstrijd op sportpark “de Haere” begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.E. van Eck.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten