maandag 21 oktober 2013

Basketballers G.S.Stars verlaten bekertoernooi met opgeheven hoofd

Afgelopen weekend speelden de Elburger basketballers thuis in de bekercompetitie tegen Orca's uit Urk.
Orca's werd vorig seizoen kampioen in de hoogste landelijke amateurdivisie en kwam met een nagenoeg complete selectie naar Elburg.
G.S.Stars coach Martin kon door blessures over slechts 5 basisspelers beschikken.

De ploeg werd aangevuld met Niek den Hooglander en Nighel Kranenburg uit G.S.Stars 2 en Riko Westerink en Jesse van Wijngaarden uit U20.

In het eerste kwart schoot de thuisploeg uit de startblokken. Met name de lange mannen Rik van de Nes en Arnoud Drost schoten met scherp. Orca's had moeite om haar ritme te vinden tegen de opportunistisch spelende Elburgers. Pas toen Orca's Sonny Waaldijk in de ploeg brachten konden ze wat terug doen. Hij schroefde het tempo bij de Urkers op en bracht ze terug in de wedstrijd.

Het tweede kwart startte met een stand van 23-23. Rik van de Nes bleef tot halverwege dit kwart aan de lopende band scoren. Toen Center Arnoud Drost door foutenlast gewisseld moest worden, stokte de Elburger scoringsmachine en schakelde Orca's een tandje bij. Wel bood dit de kans aan Jesse van Wijngaarden om zijn eerste minuten in Heren 1 te maken. Met een 12-2 run liepen de bezoekers uit naar een 35-47 ruststand.

Na rust startte G.S.Stars met o.a. de 15 jarige pointguard Riko Westerink, die zijn debuut maakte in de Elburger hoofdmacht. De thuisploeg bleef met veel energie spelen en wist zich dit kwart terug in de wedstrijd te knokken. Door onder meer 3 driepunters van Rik van de Nes was het verschil aan het eind van het derde terug gebracht tot 7 punten.

Het vierde kwart ging van start bij een stand van 62-69. G.S.Stars wist goed aan te klampen totdat Ruben Grootkarzijn en Joachim van de Weg met vijf fouten naar de kant moesten. Orca's bouwde onder aanvoering van Yentl Ellens haar voorsprong uit naar de eindstand 80-103.

Het bekeravontuur van de Elburgers was hiermee voorbij, maar coach Martin Kramer keek toch met een positief gevoel naar de wedstrijd. Het was mooi om te zien hoe de jonge garde van de Elburgers het de ervaren Urkers bij tijd en wijlen goed lastig maakten.

Aanstaande zaterdag komt G.S.Stars weer in actie. Om 21:00 uur is Pluto de tegenstander in Sporthal 't Huiken.