zondag 27 oktober 2013

Debacle voor VSCO’61 tegen koploper Hoevelaken

In Hoevelaken gaat VSCO’61 met 4-0 fors onderuit tegen de koploper. Het debacle tekent zich al binnen een minuut af door een snel doelpunt van Joeri van den Hoeven. VSCO’61 kijkt met
de rust al tegen een 3-0 achterstand aan, waarmee de wedstrijd
al is gelopen.

Na de snelle 1-0 krijgt VSCO’61 vanaf de aftrap een grote kans via Bert van ’t Hof, maar hij strandt op de snel uitgekomen doelman Sjoerd Kloppenburg. Hierna heeft VSCO’61 wel meer initiatief, maar creëert geen kansen. In de omschakeling is Hoevelaken gevaarlijker. Na een van richting veranderd schot van Barry de Winter weet Tim Overmars in de 28e minuut de 2-0 binnen te schieten.
VSCO-trainer Wilfred Westerhuis grijpt in door Gerwin de Leeuw te brengen voor Remco van ’t Hul. Een paar tellen later scoort Michel van de Bunt echter beheerst de 3-0 en is de wedstrijd gespeeld.

De illusie dat VSCO’61 misschien nog terug komt in de wedstrijd, wordt in de 53e minuut de grond ingeboord. Na een overtreding van Stefan Bosch net buiten de zestien weet Michel van de Bunt de 4-0 in de korte hoek binnen te schieten.
VSCO’61 probeert de stand nog wel een dragelijker aanzien te geven, maar verder dan doelpogingen van Patrick Augustin en een schot van Gerwin de Leeuw dat de lat scheert, komen de Kanaries niet. Ook een mooie boogbal van Bert van ’t Hof verdwijnt net naast het doel. VSCO’61 heeft nog geluk dat Ruud Kassenaar een vrije trap op de lat schiet en een doelpunt van diezelfde Kassenaar vanwege buitenspel wordt afgekeurd.

Een teleurstellend resultaat in deze op voorhand als topper bestempelde wedstrijd voor de mannen uit Oosterwolde. De ploeg heeft geen enkel moment goed in de wedstrijd gezeten en haakt (voorlopig) af in de strijd om de eerste plaats.
Zaterdag krijgt het de kans om te zich revancheren tegen Hulshorst dat dan de tegenstander is op sportpark de Heughte.